Weer 22 geslaagde schoolopleiders bij SPO Utrecht

Tweeëntwintig blije schoolopleiders zijn trots op hun zojuist behaalde diploma. Vrolijke bossen bloemen passen bij hun stralende gezichten!

Zij hebben alle 22 zojuist officieel hun opleiding tot schoolopleider aan de Hogeschool Utrecht afgerond, met een vormvrij portfolio. De opleiding wordt incompany door SPO Utrecht aangeboden. Sommige collega’s beginnen volgend schooljaar aan het tweede deel van onze schoolleidersopleiding: Oriëntatie op Beeldcoaching (ook incompany, door Buro Spring). Anderen volgden deze training in beeldcoaching al een jaar eerder: zij zijn nu echt klaar en mogen zich volleerd schoolopleider noemen.

SPO Utrecht is ervan overtuigd dat met dit tweejarige traject haar schoolopleiders goed zijn toegerust voor alles wat zij in hun werk op school tegenkomen. ,,Deze 22 collega’s zijn helemaal klaar voor hun werk als schoolopleider!,’’ zegt bovenschools schoolopleider Gitte Gijsbers.

,,Zij hebben tijdens zich deze opleiding van de HU, verdiept in de visie op opleiden van SPO Utrecht. Daaraan hebben zij hun eigen visie en die van de school waar ze werken gekoppeld. Ze hebben zich verder bekwaamd in het begeleiden van studenten en weten hoe ze hun praktijkopleiders op de scholen hierin kunnen ondersteunen en trainen. Ook stonden er dingen op het programma als het afnemen van ICALT en Scorion, hoe doe je dat goed? Maar ook co-teaching is het afgelopen jaar voorbijgekomen. En de deelnemers hebben vaak in groepjes allerlei casussen onder handen genomen, om zich verder te bekwamen in het begeleiden van startende leerkrachten of ervaren personeel.’’

Geplaatst in Nieuws.