Vertel jouw ervaring over ‘De staat van het Utrechtse onderwijs‘

Utrechtse gemeenteraadsleden willen op dinsdagavond 16 mei met mensen uit het vak in gesprek over ‘de staat van het Utrechtse onderwijs’.  Schoolleiders, leerkrachten, bestuurders van voorschool, po en po zijn allen van harte welkom. En verder iedereen die er ook uit interesse bij wil zijn.

Vandaag is de Staat van het Onderwijs 2023 gepresenteerd. Veel aandacht is er voor basisvaardigheden (specifiek de referentieniveaus), gelijke kansen en goede ondersteuning van leraren. ‘We zien nu nog dat (…) juist de leerlingen (…) die de meeste ondersteuning nodig hebben, de minste kansen krijgen’, aldus het jaarlijkse rapport van de Inspectie van het Onderwijs.

‘’Wij zijn Maartje Vermeulen en Hester Assen, raadsleden namens respectievelijk GroenLinks en de PvdA in Utrecht, met o.a. de portefeuille onderwijs. Wij willen graag in gesprek met jou over de Staat van het Utrechtse Onderwijs. Want als raadslid heb je de wijsheid niet in pacht. Daarom halen we het net op bij jou, als deskundige in het Utrechtse onderwijs. We willen van jou horen wat er op jouw werkplek speelt. We zijn dan specifiek benieuwd naar die zaken die we in de gemeente kunnen beïnvloeden. Als er zaken zijn die heel erg goed gaan, horen we dat natuurlijk ook graag. Zo zijn we blij in de Staat van het Onderwijs te lezen dat de achterstanden op het gebied van begrijpend lezen ingelopen zijn, voor heel het land. Tegelijk zijn we altijd op zoek naar die zaken die we als lokale politiek kunnen verbeteren.’’

De Staat van het Utrechtse Onderwijs

Datum: dinsdagavond 16 mei
Locatie: The Colour Kitchen, Prinses Beatrixlaan 1 (Vorstelijk Complex in Zuilen)
Inloop: 19.00 uur, start 19.30 uur.
Aanmelding is niet nodig, iedereen is welkom. 

Inge de Wolf is deze avond ook te gast als spreker. Zij is hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, directeur van Education Lab en tot voor kort werkzaam bij de bij de Inspectie van het Onderwijs waar zij 8 jaar lang verantwoordelijk was voor de Staat van het Onderwijs.

Wie niet kan komen, kan de raadsleden input geven via dit mailadres: h.assen@utrecht.nl

Dit zijn de contactgegevens van de raadsleden:

Maartje Vermeulen, Raadslid GroenLinks Utrecht, maartje.vermeulen@utrecht.nl 06-38218799

Hester Assen, Raadslid PvdA Utrecht, h.assen@utrecht.nl .  06-50999755

Geplaatst in Nieuws.