Vernieuwde obs De Cirkel feestelijk geopend

Met een ferme ruk aan het touw onthulde onderwijswethouder Anke Klein vrijdag 16 september het nieuwe logo op de gevel van De Cirkel, openbare basisschool in Zuilen. Daarmee opende ze ook het vernieuwde, duurzame en flink uitgebreide schoolgebouw.

Het was echt een welverdiend openluchtfeest op het plein, voor heel veel ouders en alle kinderen en ook voor de genodigden die betrokken waren bij de bouw. Met hapjes en drankjes en muziek en voorstellingen en disco. Welverdiend, want…

Afgelopen jaar werden zes lokalen bijgebouwd en het bestaande gebouw werd anders ingericht. De school is nu gehuisvest op één in plaats van twee locaties en biedt veel meer ruimte. Zonnepanelen zorgen voor duurzame energie. Een nieuwe ingang met een centrale trap en de nieuwe indeling maken het gebouw ruim, licht en overzichtelijk. De speelzaal werd vergroot, zodat ook oudere kinderen er kunnen sporten.

Metamorfose

Na deze metamorfose door EVA architecten uit Utrecht, is het nu bijna-energie-neutrale gebouw geschikt voor onderwijs van nu. De school werkt aan een nieuw onderwijsconcept. Daarbij past een het nieuwe logo: kleurrijk, transparant, overzichtelijk en gestructureerd.

Eerste schooldag

De kinderen hadden 2 september al voor het eerst les in hun nieuwe school. Vrolijke muziek van draaiorgel De Pekinees verwelkomde hen op het plein. Een meisje uit groep 4 zei: ,,De hele vakantie fietste ik langs school en alles is nu helemaal nieuw. Zo mooi!’’ Het was een extra feestelijke eerste schooldag.

Hectisch

Afgelopen schooljaar was hectisch, want tijdens de verbouwing werkten leraren in hetzelfde gebouw en volgden kinderen er hun lessen. Directeur Marja Hamers blikt terug. ,,De kozijnen werden geschilderd, dus de ramen moesten open. Dat gaf lawaai in de lokalen, want bouwvakkers waren buiten bezig, terwijl de lessen al die tijd gewoon doorgingen. Maar zo’n grote verbouwing geeft je ook de gelegenheid om afscheid te nemen van overbodige spullen en te kiezen wat past bij je onderwijs. We maken nu echt een nieuwe start, ook met ons onderwijs en ons team.’’

Geplaatst in Nieuws.