Uitbreiding Apollo 11 in De Meern

Apollo 11 in De Meern begint het nieuwe schooljaar straks in een gebouw dat past bij de definitieve omvang van deze populaire school. Al sinds de nieuwbouw van de openbare Daltonbasisschool acht jaar geleden, groeit het aantal leerlingen gestaag. Het gebouw is daarom al een keer eerder uitgebreid. Dit voorjaar vindt de tweede, laatste verbouwing plaats.

Aan de noordzijde van het gebouw van Apollo 11 worden de komende maanden twee lokalen en een speellokaal bijgebouwd, onder architectuur van hetzelfde bureau dat ook de nieuwbouw ontwierp. Er komt een extra ingang aan die noordkant.

Gezamenlijk leerplein

Ook binnen verandert een en ander: de buitenschoolse opvang (BSO) verhuist naar de begane grond, waardoor op de verdieping een lokaal, spreekruimte en vergaderruimte vrijkomen voor Apollo 11. Hierdoor komen alle groepen uit hetzelfde cluster samen, aan een gezamenlijk leerpleintje.

Gereed voor de zomervakantie

De bouwwerkzaamheden beginnen op 18 februari 2020. Dan wordt een deel van het huidige schoolplein gereedgemaakt voor de aanbouw. Begin maart wordt de kopse kant van de huidige gevel verwijderd. Daarna begint de aanbouw van de extra lokalen. Het is de bedoeling dat de uitbreiding gereed is vlak voor de zomervakantie.

Vanwege deze verbouwing zullen twee groepen leerlingen van Apollo 11 tot de zomervakantie tijdelijk logeren in het vlakbij gelegen schoolgebouw aan de Van Heemskerklaan 2.

Groene, transparante gevel

Apollo 11 heeft een kenmerkende groene, transparante gevel. Het gebouw is ontworpen door NouwensRoovers architecten uit Eindhoven. Hun ontwerp doet denken aan een paviljoen in een parkachtige omgeving, met ronde vormen en een slingerende luifel. Binnen is, behalve voor de school, ook plaats voor kinderopvang en buitenschoolse opvang. In 2012, bij de oplevering van de nieuwbouw, was al rekening gehouden met uitbreiding van vier lokalen voor de school.

Niet verder groeien

Apollo 11 in De Meern bestaat al 50 jaar en biedt Daltononderwijs. Leerlingen werken er in heterogene groepen, niet alleen in de lokalen, maar ook in gemeenschappelijke werkruimtes. Het kleinschalige karakter maakt de school aantrekkelijk, daarom is besloten niet verder te groeien dan tot maximaal dertien groepen. Het totale aantal leerlingen ligt dan rond 320.

Geplaatst in Nieuws.