Twee generaties leerkrachten op De Koekoek

Annette Lust en Michelle van Boxtel, twee leerkrachten van De Koekoek, vertellen over hoe zij samenwerken. Dat is heel gewoon natuurlijk, maar het aardige is dat hun leeftijdsverschil centraal staat in dit gesprek…

Wat hebben twee generaties leerkrachten in één team elkaar te bieden? Heel veel, blijkt uit het interview voor het online platform ‘Hoe werkt Nederland’ van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Annette Lust (56) werkt al tientallen jaren op De Koekoek. Michelle van Boxtel (31) is sinds vier jaar haar collega.

Annette: ,,Ik leer veel nieuwe dingen van jongere leerkrachten. Een nieuwe lichting heeft weer andere theorieën en ideeën. Iemand kwam laatst met het idee voor flexplekken in de klas. Dat vond ik zó leuk, dat ik daar gewoon mee aan de slag ga.’’

Michelle: ,,Soms loop ik tegen situaties aan die ik nog niet ken. Kinderen die voor mij onbekend gedrag laten zien of contact met ouders dat wat moeizamer loopt. Dan loop ik sneller naar wat meer ervaren collega’s, zoals Annette. Die hebben dat vast en zeker eerder meegemaakt. Zij zijn wat dat betreft echt mijn klankbord.’’

Lees het hele interview: https://www.hoewerktnederland.nl/alle-artikelen/artikelen/2017/04/05/teamwork-volgens-annette-en-michelle

Geplaatst in Nieuws.