Tien jaar International School Utrecht

International School Utrecht viert vandaag een groots feest: het is tien jaar geleden dat de schooldeuren voor het eerst opengingen. In 2012 werd de school geopend, toen nog aan de Notebomenlaan in Utrecht-Oost, met 54 leerlingen. De belangstelling is groot, inmiddels zijn het er bijna duizend.

Alle duizend leerlingen van de primary years en het voortgezet onderwijs verzamelden zich vanmiddag enthousiast op het schoolplein. Samen zongen ze hun schoollied, ze keken en luisterden naar de feestelijke aftrap op het podium. Daarna volgde een heerlijk feest, met eten en drinken uit vele landen.

ISUtrecht hoort bestuurlijk bij SPO Utrecht (po) en NUOVO Scholen (vo). SPO Utrecht-voorzitter Anko van Hoepen sprak in zijn ultrakorte speech: ‘(…) ISUtrecht is today a melting pot of worldwide flavours. How nice it is that I can meet you all here and enjoy all the delicious, worldwide flavours together with you. What a party!‘

(…)  ‘I wish that everyone in the Netherlands will learn from the students and teachers of ISUtrecht how incredible beautiful an valuable it is, when so many different nationalities live and learn together.’

De belangstelling van expats voor International School Utrecht is groot en de ruimte aan de Van Bijnkershoeklaan beperkt. De school, wacht daarom op de ingebruikname van een extra tijdelijke locatie in Papendorp. In afwachting van de nieuwbouw in Utrecht Oost, op Utrecht Science Park (Uithof).

Geplaatst in Nieuws.