Team van obs De Panda onderzoekt ‘anders organiseren’

Het voltallige team van obs De Panda deed 11 februari onderzoek naar hoe andere Utrechtse basisscholen hun onderwijs ‘anders organiseren’. Tijdens de eerste Open Andere Deuren Dag van dit jaar, bezochten de leerkrachten uit Kanaleneiland vier andere scholen in de stad.

Leerkrachten Ibrahim en Donny en IB’er Karen worden gevolgd tijdens hun bezoek aan De Fakkel. Deze school zoekt bijvoorbeeld naar ‘Hoe maken we ons onderwijs minder afhankelijk van gekwalificeerde leerkrachten?’ Hannah: ,,We willen zo een flexibele schil creëren.’’ Hannah is leerkracht groep 6 en staat in het atelier voor de middenbouw. Ze leidt de bezoekers rond door haar school.

Na de rondleiding zegt Ibrahim: ,,Ik ben getriggerd door jullie blokkenrooster. Op De Panda zie ik dezelfde ingrediënten, hier zijn die omgezet in een structuur.’’

’s Middags brengen ze verslag uit aan hun collega’s op obs De Panda. Directeur Els Haak: ,,We zijn ons onderwijs altijd aan het ontwikkelen, wij werken al groeps-doorbroken. Wat is onze volgende stap?’’ Kijken hoe andere scholen het doen, helpt bij dit onderzoek.

Op de website van Utrecht Leert lees je het verhaal met hun ervaringen en ook die van de andere collega’s, die obs Haarzicht, obs Jules Verne en De Boomgaard bezochten.

Geplaatst in Nieuws.