SPO Utrecht verwacht een uitdagend jaar

De nieuwjaarstoespraak van bestuursvoorzitter Thea Meijer, bestuursvoorzitter, staat in het teken van veranderingen. Veranderingen in de maatschappij, de stad Utrecht en in het onderwijs.

SPO Utrecht verwacht een roerig en vooral een uitdagend jaar, onder meer vanwege het tekort aan leraren. Goede werving en goede scholen zijn in 2017 niet meer voldoende om nieuwe leraren te trekken.  ,,Als er geen mensen zijn, moeten we naar andere organisatievormen kijken, anders dan één juf voor één groep.’’

“We zullen de ontwikkeling van onderwijsinnovatie moeten doorzetten en kritisch kijken naar een laatste heilig huisje in het onderwijs: het groeperen in (jaar)klassen. Ik denk dat het lerarentekort ons dwingt om naar andere organisatievormen te kijken, die passen bij eigentijds onderwijs en die scholen minder afhankelijk maakt van die ene juf of meester voor de klas. Ik denk dat we daar komend jaar al naar gaan kijken.”

Aan het eind  van haar speech gaf Thea Meijer alle aanwezigen een wens mee voor 2017. ,,Juist in deze tijden kan openbaar onderwijs haar kracht tonen,’’ aldus de bestuursvoorzitter.

Waar de samenleving polariseert,
staan wij voor verbinding.
Waar mensen het eigen belang benadrukken,
gaan wij voor samen.
Waar politici groepen zien,
zien wij het individu.
Waar zwart-wit denken de norm wordt,
richten wij ons op de nuance…

De volledige nieuwjaarstoespraak.

Geplaatst in Nieuws.