SPO Utrecht strijdt mee tegen kinderarmoede

Antoinette Crawfurd-Smit, directeur van obs Het Zand, vertelt in dit interview hoe belangrijk het is dat leraren weten welke kinderen in hun klas thuis in armoede opgroeien. Ze weet uit eigen ervaring hoe het is om als kind deel uit te maken van een arm gezin.

“De kloof tussen arm en rijk wordt groter, ik zie het dagelijks om me heen. Hogerop komen als je vanuit een laag milieu komt, is veel lastiger.’’ Juist daarom is het volgens Antoinette zo belangrijk dat schoolleiders en leerkrachten armoede leren herkennen. “Mensen schamen zich ervoor en praten er niet over. Dat maakt de aanpak ingewikkeld. Armoedebestrijding is bovendien echt maatwerk, want elk gezin is anders.”

Publieksacademie Kinderarmoede

Aanleiding voor het interview is de stedelijke ‘Publieksacademie Kinderarmoede’ op 1 april aanstaande. Antoinette maakt namens SPO Utrecht actief deel uit van de Armoedecoalitie Utrecht.

Deze online bijeenkomst op 1 paril om 16.00 uur gaat over ‘samenwerken rondom school’ en wordt georganiseerd door de Armoedecoalitie Utrecht, de Alliantie Kinderarmoede en de drie grote Utrechtse schoolbesturen SPO Utrecht, PCOU en KSU. Mensen die persoonlijk of professioneel betrokken zijn, bespreken wat nodig is om kinderarmoede in Utrecht te bestrijden.

Geplaatst in Nieuws.