SPO-scholen dicht op 19 maart

Op maandag 19 maart 2018 zijn alle scholen van SPO Utrecht gesloten. Het voltallige personeel komt dan bijeen voor de driejaarlijkse personeelsdag, die dit jaar in TivoliVredenburg in Utrecht plaatsvindt.

Tijdens deze SPO-Personeelsdag maken ruim duizend medewerkers een persoonlijke selectie uit tientallen lezingen, workshops en bijeenkomsten met bekende sprekers en bijzondere talenten. Alles is gericht op het realiseren van ‘goed onderwijs voor ieder kind’, dit keer rond het thema creativiteit.

De SPO-Personeelsdagen zijn bedoeld als inspiratie voor het onderwijsvak en vormen ook een mooie gelegenheid om collega’s van alle 35 SPO-scholen te ontmoeten.

Een greep uit de reacties tijdens de vorige SPO-Personeelsdag in 2015:

Leerkracht groep 3 obs Vleuterweide: ‘’Ik vind het heel fijn om op deze manier contact te hebben met collega’s van andere scholen.’’

Leerkracht Jenaplanschool Wittevrouwen: “De workshop van Kees Meijlink over kritisch denken was erg interessant. Echt om over na te denken. Het is fascinerend om te merken hoe verschillend iedereen omgaat met dit onderwerp en ook hoe kinderen er tegenaan kijken. Het inspireert me. Ik leer kleuters zelfstandig te worden en als ze spelen gaat dat heel natuurlijk. Het is een leuk idee om de kleuters een probleem te geven, dat ga ik uitproberen!”

Manager van obs Kaleidoskoop: “Het is heel inspirerend te bedenken waar de toekomst naartoe gaat. In dit digitale tijdperk verdwijnen banen en dat gaat zo razendsnel, we weten nog zo weinig. Ik heb vijftien jaar ervaring en ja, ik heb wel zin in die toekomst. We moeten goed nadenken hoe we het gaan doen, welke weg we inslaan. Deze dag is heel inspirerend, het maakt iets los bij mij.”

Leerkracht Kees Valkensteinschool: “Ik heb de workshop van Cornelie Kool gevolgd. Het woord ‘eigenwijs’ is me het meest bijgebleven. Eigenlijk doen we alles volgens de regels en dat is precies waar ik weleens mee worstel. Ik wíl wel ‘out of the box’ denken, maar in het onderwijs is ‘in the box-denken’ onderdeel van de cultuur. Ik wil mijn passie volgen, Cornelie daagde me uit om op mezelf te vertrouwen. Ik voel me gesteund en tegelijk voel ik me uitgedaagd.”

Vakleerkracht obs De Klim: ‘’De speech van Ellen Emonds was verrassend. Dat je als docent ook kunt worden buitengesloten… Het is zo gewoon dat je soms ‘moeilijke’ leerlingen even laat afkoelen, het is echt een eyeopener voor mij dat het ook anders kan.’’

 

Geplaatst in Nieuws.