SPO-Personeelsdag in TivoliVredenburg

De grote SPO Utrecht Personeelsdag, op 19 maart 2018, staat in het teken van creativiteit. Creativiteit is een van de vaardigheden die kinderen hard nodig zullen hebben in de 21 eeuw. Net als hun leraren, trouwens. En goede scholen hebben aandacht voor de zachte kant, voor kunst en cultuur, voor dingen die het leven mooi en de moeite waard maken.

Locatie is het theatrale, muzikale hart van de stad: TivoliVredenburg opent alle zalen, pleinen, trappen en zelfs de kleedkamers voor de duizend medewerkers van SPO Utrecht!

Tijdens deze SPO-Personeelsdag, die elke drie jaar wordt gehouden, verdiepen alle leraren en medewerkers van de 35 SPO-scholen zich in actuele onderwijsontwikkelingen, met inspirerende sprekers en trainers. Een werkdag voor iedereen om naar uit te kijken, want er is keuze genoeg!

Bijvoorbeeld:

* Een college van neuropsycholoog Erik Scherder, welbekend van DWDD, over muziek als verrijking van het brein.

* Een theaterles van acteur Nasrdin Dchar

* Kunstenaar Theo Jansen zal collega’s inspireren bij onderzoekend leren. Hij is uitvinder van de beroemde Strandbeesten, de schijnbaar levende objecten die zichzelf voortbewegen over het strand.

* Tientallen workshops bieden bijzondere ervaringen, collega’s worden ingewijd in de kunst van het vervelen, leren ukelele spelen en dans gebruiken om kinderen weer vol aandacht te krijgen. Ze verkennen de grenzen van risicovol spel, spelen met taal en leren kunst waarderen…

* Ze kunnen creatief omgaan met –digitale- techniek door zelf educatieve games te maken, of LED-knuffels, of modderbatterijen.

* Leraren van SPO-scholen leiden zelf ook workshops om hun collega’s te laten delen in hun eigen specialiteit, zoals expressie-schilderen, coachend lesgeven, sociocratie op school en denkexperimenten.

 

Geplaatst in Nieuws.