Schoolopleider SPO Utrecht donderdag 24 augustus in Spraakmakers op Radio 1

Karin Wessel, schoolopleider Starterspool bij SPO Utrecht, is donderdag samen met beginnend collega Elien Kok te gast bij het programma Spraakmakers op Radio 1.

Onderwerp is het begeleiden van startende leraren. Uit onderzoek blijkt immers dat gebrek aan goede begeleiding, een belangrijke reden is dat beginnende leraren het onderwijs alsnog de rug toekeren. Goede begeleiding maakt het lerarenvak leuker.Bij SPO Utrecht wordt iedere startende leerkracht drie jaar lang begeleid. Alle SPO Utrecht-scholen beschikken dan ook over een of meer schoolopleiders, die van de begeleiding van studenten en starters hun specialisme hebben gemaakt.

Karin Wessel is schoolopleider op obs Vleuterweide en bij de starterspool van SPO Utrecht. ,,Het actualiteitenprogramma heeft mij benaderd, omdat ik veel ervaring heb in het begeleiden van leraren. Best spannend natuurlijk, want het is live-radio, maar het is mijn vakgebied en daar vertel ik graag over. Ik ben samen met Elien Kok, een van onze nieuwe collega’s bij SPO Utrecht. Geweldig leuk!’’

Het live- radioprogramma Spraakmakers wordt uitgezonden op donderdag 24 augustus, tussen 10.30 en 11.30 uur. Het interview met Karin en Elien volgt in het eerste gedeelte, meteen na de introductie van ‘spraakmaker’ Eric Corton. Wil je het radioprogramma terugluisteren? Klik dan op deze link.

Om haar kennis en ervaring te delen, heeft Karin Wessel deze routekaart ontwikkeld voor alle leerkrachten die nog maar kort voor de klas staan. Want vaak lopen mensen tegen dezelfde dingen aan. Je kunt hem altijd hier vinden, op de website van SPO Utrecht

Geplaatst in Nieuws.