SPO Utrecht lanceert actueel koersplan voor de komende jaren

SPO Utrecht heeft in september 2023 haar nieuwe koers voor de komende jaren uitgezet. Het schoolbestuur van 38 openbare scholen in de stad Utrecht presenteert een sterke koers die duidelijk voortbouwt op wat al is gerealiseerd. Het motto is: koersen op kansen.

Vier bouwstenen geven richting en bieden houvast voor alle medewerkers in het primair openbaar onderwijs. Van college van bestuur, staf en directeuren, leerkrachten, ondersteuners en ouders, tot externe professionals met wie wordt samengewerkt. De vier bouwstenen voor alle grote en kleine beslissingen de komende jaren zijn:

* Breed vakmanschap verder brengen

* Goed werkgeverschap bieden op deze arbeidsmarkt

* Creatief organiseren en ontwikkelen

* Sterke stedelijke, wijkgerichte en onderlinge samenwerking

Het eerste exemplaar van ‘Koersen op kansen’ werd op 11 september in TivoliVredenburg aangeboden aan Utrechts wethouder Jeugd, Dennis de Vries. Hij was eerder leraar en directeur op obs Overvecht, een van de SPO Utrecht-scholen, en hij was later directeur van de stichting Vreedzaam. Dennis de Vries prees SPO Utrecht om haar koersvaste beleid in een stad vol uitdagingen. En om de focus op ‘wij’, op het ontwikkelen van veel meer dan alleen de cognitieve talenten van kinderen.

Lees hier alles over het koersplan ‘Koersen op kansen’ van SPO Utrecht.

Of bekijk de animatie!

Geplaatst in Nieuws.