Samen een nieuwe school

8-11-2016 DE MEERN – De twee basisscholen Pantarijn en Shri Krishna in De Meern werken samen aan een nieuw en passend schoolgebouw. Op woensdag 9 november 2016 wordt de samenwerkingsovereenkomst officieel bekrachtigd en gaan de voorbereidingen van start.

Sinds augustus dit jaar delen beide scholen al een schoolgebouw aan de Lawick van Pabstlaan 1 in De Meern. In 2019 verhuizen ze naar hun nieuwe pand.

De komende maanden wordt een architect gekozen en werken de scholen aan een eigen onderwijskundig plan van eisen voor hun toekomstige gebouw. Zo ontstaat een schoolgebouw dat precies past bij de manier van lesgeven en de sterke kanten van beide scholen.

Obs Pantarijn biedt eigentijds basisonderwijs, waarin samenwerken en openheid een belangrijke rol spelen. Het team zet hoog in op leerresultaten. Pantarijn heeft ook een aantal specifieke voltijdsgroepen voor hoogbegaafde leerlingen, met een succesvol lesaanbod. De nieuwe school zal ruimte bieden aan iedereen en een veilige plek zijn voor alle leerlingen.

Shri Krishna is een basisschool die kinderen naast hoogwaardig onderwijs met een sterke focus op rekenen, taal, yoga en meditatie, ook de basisbeginselen bijbrengt van het Hindoeïsme. Bij de nieuwbouw gaan zij uit van het Indiase Vastu principe, iets waarbij de juiste ligging van een gebouw, met goede energiebanen en kleuraccenten, van belang is. De samenwerking met obs Pantarijn ziet ze als een mooie manier om kennis en leermethoden met elkaar te bespreken en ook om een aantal ruimtes te delen.

De besturen van beide scholen, SPO Utrecht voor obs Pantarijn en Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) voor Shri Krishna, ondertekenen de overeenkomst. SHON draagt de rol van bouwheer over aan SPO Utrecht.

Geplaatst in Nieuws.