Pieterskerkhof 200 jaar: oudste basisschool van Utrecht

De oudste basisschool van Utrecht, openbare dalton basisschool Pieterskerkhof, viert haar 200-jarig bestaan met een grootse feestweek in september, voor leerlingen en oud-leerlingen, (oud-)collega’s en ouders.


De school is opgericht in 1824 en is daarmee de oudste, nog altijd springlevende basisschool van de stad Utrecht. Het monumentale schoolgebouw aan het Pieterskerkhof is al 129 jaar het onderkomen van deze eerste ‘openbare school’ van de stad. In 1934 werd Pieterskerkhof een van de eerste daltonscholen van Nederland. Nog steeds wordt in dit historische pand eigentijds onderwijs gegeven, aan ongeveer 220 leerlingen. Pieterskerkhof is anno 2024 een echte binnenstadschool.

De feestweek van daltonschool Pieterskerkhof wordt op maandag 16 september 2024 officieel ingeluid met de onthulling van een nieuw logo en het zingen van het schoollied. Leerlingen nemen vervolgens een duik in de historie. Elke dag zijn er activiteiten voor de kinderen en hun schoolweek wordt afgesloten met een muziekvoorstelling.

Hoogtepunt van de twee-eeuwen-viering van openbare dalton basisschool Pieterskerkhof is de reünie voor alle oud-leerlingen en oud-collega’s, op zaterdag 21 september. Zet de datum vast in je agenda! Vanaf mei 2024 kun je je aanmelden op de website van de school.

Geplaatst in Nieuws.