Petitie betaalbaar parkeren voor leraren

In Utrecht geldt op steeds meer plekken betaald parkeren en scholen komen daardoor in de problemen. Op veel scholen werken ook leraren die buiten Utrecht wonen en met de auto naar hun werk gaan. Scholen kunnen voor die leraren alleen tegen commerciële tarieven een parkeervergunning aanvragen. Afhankelijk van de wijk kosten die vergunningen duizend tot tweeduizend euro per jaar per stuk.

Goede alternatieven zijn er vaak niet. Lang niet iedereen heeft vanaf huis een goede OV-verbinding naar de school. Een leraar is dan al snel 1 tot 2 uur per dag extra tijd kwijt aan reizen. Utrecht heeft P+R parkeerplaatsen, maar die kosten ook geld en leveren nog steeds extra reistijd.

Er is een lerarentekort en leraren kunnen overal aan de slag. 

Scholen willen de leraren graag houden dus zij kopen parkeervergunningen en de kosten lopen op sommige scholen op tot wel € 10.000,- per jaar. Dat gaat ten koste van het budget dat bedoeld is voor onderwijs aan kinderen. 

 Dit probleem speelt bij steeds meer scholen want de gemeente wil betaald parkeren overal binnen de ring in voeren. Het probleem is al vaker aangekaart bij de gemeente maar tot nu toe wil de gemeente nog niet met de scholen meedenken om oplossingen te vinden. Terwijl wij denken dat er echt wel mogelijkheden zijn, als er maar een wil is om in gesprek te gaan. 

Daarom zijn de gemeenschappelijke medezeggenschapraden van de drie grootste schoolbesturen in Utrecht een petitie gestart. Met de petitie versterken zij hun verzoek aan de gemeente Utrecht om in gesprek te gaan met de schoolbesturen over een oplossing. SPO Utrecht steunt dit initiatief.

 Teken je ook? https://petities.nl/petitions/zoek-betaalbare-parkeer-en-reisoplossingen-voor-leraren-in-utrecht

Geplaatst in Nieuws.