Pedagogisch verbinder slaat brug tussen onderwijs en opvang: pilot met opleiding

Nieuw bij Utrecht Leert is de pilot pedagogisch verbinder: een nieuw vak, dat een brug slaat tussen kinderopvang en onderwijs. Volgend schooljaar wordt dit verder ontwikkeld en dan kunnen maximaal 25 belangstellenden de opleiding volgen. Zij kunnen daarmee zowel werken in het onderwijs (als klassenassistent) als in de kinderopvang (als pedagogisch medewerker).

Wie zin heeft in deze baan, kan zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 27 juni via: hallo@pedagogischverbinder.nl. In het kort:

Utrecht Leert is op zoek naar mensen die (nog) niet werkzaam zijn in onderwijs of opvang, maar dit wel graag zouden willen. De pedagogisch verbinder gaat één dag per week naar school (lesdag op woensdag, we beginnen eind september) en gaat de overige 24-32 uur aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool én als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang. Mooi, zinvol en afwisselend werk waarbij je echt een bijdrage kunt leveren aan de samenleving. Utrecht Leert betaalt de BBL-opleiding (GPM-niveau 4 tot pedagogisch medewerker met aanvullende modules die specifiek zijn gericht op het onderwijs). En als pedagogisch verbinder ontvang je salaris vanaf dag één. De ideale kandidaat wil graag een bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen, krijgt energie van afwisseling in werkzaamheden en ziet een combinatie van werken en leren als een uitdaging.

Utrecht Leert biedt veel interessante opleidingen en trainingen voor leraren en scholen om verder te professionaliseren en door te leren, via de Utrecht Leert Academie. Het draait allemaal om goed onderwijs voor alle kinderen in Utrecht. Hier lees je welke mogelijkheden er volgend schooljaar zijn. LET OP: voor sommige opleidingen en trainingen moet je je uiterlijk 29 juni inschrijven!

Geplaatst in Nieuws.