Ook Dr. Bosschool en Prof. Kohnstammschool voeren actie voor een mooi vak

Tweederde van de 37 openbare basisscholen van SPO Utrecht is vandaag gesloten. Bekijk het filmpje van de lawaai-actie op de Prof. Kohnstammschool.

en deze foto:

Ook het team van de Dr. Bosschool in Utrecht voert deze week actie. Zo wil het laten zien wat een mooi vak het leraarschap is. Vrijdag is de school gesloten, dan helpt een tiental leraren de verzorgers in verpleeghuis Rosendael. Want ook de zorg kampt met personeelstekort.

Op de meeste SPO-scholen wordt door leraren actie gevoerd. Op de dag van de nationale onderwijsstaking, vrijdag 15 maart 2019, is ook de Dr. Bosschool gesloten. Een deel van de leraren voert actie. Zij gaan echter niet demonstreren in Den Haag, omdat ze graag de aandacht vestigen op de positieve kanten van hun werk. Wie weet, trekt dit misschien aspirant leraren over de streep?

In alle groepen op de Dr. Bosschool in Tuinwijk/Staatsliedenbuurt praten de collega’s deze week met de kinderen over waarom leraren staken. Leerlingen denken mee over de vraag ‘Er zijn geen leerkrachten genoeg, wat nu?’ Ook vragen de leerkrachten kinderen mee te denken over positieve boodschappen over het onderwijs: ‘Ik ben blij met mijn leerkracht, omdat…’, en ‘Ik ben trots op mijn school, omdat…’ Op woensdag dragen docenten rode actiekleding en spelden ze actiebuttons op. Kinderen tekenen leuzen op de stoep. Donderdagmiddag ligt het onderwijs stil, er is dan een aangepast programma met kinderen en vrijdag is de school gesloten.

Vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur is een tiental leraren van de Dr. Bosschool in verpleeghuis Rosendael aan de Indusdreef 5 in Overvecht, om zorgmedewerkers hier een helpende hand toe te steken. De leraren doen activiteiten met bewoners om het personeel te ontlasten. Net als in het onderwijs is in de zorg de werkdruk hoog en het aanbod van medewerkers beperkt.

 

 

Geplaatst in Nieuws.