Meeloopdagen uitgesteld

De Meeloopdagen van 16 tot en met 19 maart 2020 zijn voorlopig uitgesteld, in verband met onzekerheid rond het coronavirus. Dat laat de organisatie weten.

Twaalf SPO-scholen zouden meedoen aan de Meeloopdagen. De Meeloopdagen zijn voor iedereen die zich oriënteert op een baan in het onderwijs in Utrecht.

Een mooie kans om te ervaren hoe het is om op een basisschool te werken. Je kunt tijdens deze dagen meekijken, zelf lesgeven, een rondleiding krijgen en in gesprek gaan met leraren of leerlingen.

TIP: Neem een kijkje op twee verschillende SPO-scholen, in heel andere wijken. Kom eens meelopen in het speciaal onderwijs. En laat je verrassen door de onderwijskwaliteit van onze basisscholen in Overvecht of Kanaleneiland.

Deze SPO-scholen zetten hun deuren open, neem een kijkje op de schoolwebsite:

Obs Vleuterweide in Leidsche Rijn

De Koekoek in de Vogelenbuurt

Excellent of ‘goed’ van de inspectie:

OBO Spoorzicht in Overvecht

De Panda in Kanaleneiland 

De Kleine Dichter in Dichterswijk

Apollo 11 (Daltonschool) in De Meern

Montessorischool:

Meander in De Meern

Dalton-onderwijs:

Rijnsweerd in Rijnsweerd  

Pieterskerkhof in de binnenstad

Speciaal (basis) onderwijs

SO Fier (speciaal onderwijs rond gedrag)

Lux (speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen)

Luc Stevensschool (speciaal basisonderwijs)

Wil je liever aan de slag met oudere leerlingen in het mbo of voortgezet onderwijs? Ook scholen voor voortgezet onderwijs en scholen voor mbo doen mee aan de Meeloopdagen. Je kunt natuurlijk ook meelopen op een van de basisscholen van andere schoolbesturen in de stad.

Heb je interesse of ken je iemand voor wie de Meeloopdagen interessant zijn? Het programma en aanmeldformulier vind je hier: www.utrechtleert.nl/meeloopdagen-2020

 Op de website van Utrecht Leert vind je alle informatie over wat je vervolgens moet doen om daadwerkelijk leraar basisonderwijs te worden.

Goed om te weten:

* Bij SPO Utrecht kom je als beginnend leraar altijd in een traject van begeleiding en coaching, dat hebben we goed geregeld. Dus ook als je je pabo hebt afgerond.

* Herintreders kunnen bij SPO Utrecht eerst weer onderwijservaring opdoen in onze FlexPool. Zo ervaar je op welke school je het beste tot je recht komt. Je wordt gecoacht en je kunt ervaringen uitwisselen met andere herintreders. Na een positieve beoordeling na een half jaar werken, komen FlexPoolers in vaste dienst. Er is een goede opfriscursus voor herintreders in Utrecht.

* Voor zij-instromers met maatschappelijke ervaring EN een wetenschappelijke opleiding/hbo-diploma, zijn er twee mogelijkheden om les te kunnen gaan geven. De ene route loopt via trainingen naar een certificaat, de andere route leidt via een flexibele opleiding naar een officieel diploma.

Meer weten? Kijk op www.Utrechtleert.nl

Geplaatst in Nieuws.