Obs De Panda heeft voor ieder gezin een nieuwjaarsdoos

De sfeer op het plein van obs De Panda is donderdagmiddag wel heel feestelijk, als leerkrachten de enorme berg nieuwjaarsdozen uitdelen aan ouders en kinderen. Wat zit er in? ,,Chocolademelk en slagroom natuurlijk,’’ vertelt leerkracht Marrije Breuer. ,,Dat hoort erbij. En gezonde ontbijtspullen en andere voedingsmiddelen. Het lukt om wel twaalf dingen in elke doos te stoppen!’’

Het team van De Panda heeft alle producten zelf gekocht en in de dozen gestopt. ,,Ze hebben heeft enorm hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen,’’ knikt directeur Els Haak. De Panda verzorgt via het Jeugdeducatiefonds ontbijt op school, voor de kinderen. Datzelfde fonds stelde geld beschikbaar voor iets extra’s. Dat werden nieuwjaarsdozen, een welkom ‘kerstpakket’ met voedingsmiddelen voor ieder gezin met een kind op De Panda.

Els Haak houdt een toespraak voor ouders en kinderen op het plein. ,,Het is de gewoonte dat  mensen die een heel jaar hard hebben gewerkt, een kerstpakket krijgen. Hier op De Panda hebben de kinderen heel hard gewerkt. Daarom krijgen jullie een nieuwjaarspakket.

Geplaatst in Nieuws.