Obs De Klimroos gaat internationaal!

Openbare basisschool De Klimroos in Utrecht kiest voor een internationale toekomst, in samenwerking met International School Utrecht (ISUtrecht).

Onderwijswethouder Anke Klein opent op maandag 2 september officieel het nieuwe jaar op het schoolplein, samen met de leerlingen. Met een ferme ruk aan het koord onthult de onderwijswethouder het nieuwe logo van obs De Klimroos. Dat gaat niet vanzelf! Bekijk het filmpje.

Het lesprogramma van De Klimroos is internationaal georiënteerd en de school ziet de vele, verschillende achtergronden van de leerlingen als een rijke bron van kennis en ervaringen. De Klimroos heeft een stevige traditie in onderzoekend en vakoverstijgend leren en een denkwijze vanuit concepten, die aansluiten bij internationaal onderwijs. Het onderwijs op De Klimroos is gebaseerd op het gedachtengoed van Kath Murdoch (docent, auteur, onderzoeker en ontwikkelaar van integraal, inclusief internationaal onderwijs).

Directeur Joeri Baartscheer: ,,Onze school is een fijne plek voor kinderen om de hele wereld te veroveren! We leren hen de vaardigheden en de kennis die zij nodig hebben om op te groeien in een internationale omgeving. Mensen worden immers mobieler en we zijn daarom afhankelijker van elkaars capaciteiten.’’

De stad Utrecht telt zo’n 160 verschillende nationaliteiten en veel ouders zouden hun jonge kinderen graag op een internationale school aanmelden. ISUtrecht is echter voor kinderen van expats (buitenlanders die tijdelijk in Nederland werken) en voor kinderen uit Nederlandse gezinnen die in het buitenland wonen of woonden. Door de samenwerking tussen ISUtrecht en De Klimroos hebben Utrechtse ouders nu een alternatieve keuze voor internationaal georiënteerd basisonderwijs op een echt Utrechtse school, met Nederlands als voertaal. Een goede keuze, blijkt ook uit de aanmeldingen van nieuwe leerlingen.

­­

Geplaatst in Nieuws.