Nieuwbouw obs Pantarijn krijgt vaart

De kinderen van openbare basisschool Pantarijn in De Meern, kijken reikhalzend uit naar hun nieuwe schoolgebouw. Ze kunnen de vorderingen van de bouw goed volgen door kijkgaten vanaf het speelplein, en door de ramen van hun lokalen op de eerste verdieping. De contouren zijn al zichtbaar. In december van dit jaar wordt de school opgeleverd.

Ruim vier jaar geleden werd het bouwplan bezegeld. Er kwamen vele uitdagingen en obstakels, zoals: in het ontwerp rekening houden met de historisch belangrijke Limes, die dwars onder het nieuwe schoolgebouw door loopt, woekeren met (speel)ruimte omdat de nieuwe school pal naast de tijdelijke locatie wordt gebouwd, winterse lekkages in het noodgebouw, opknapbeurten en interne verhuizingen, vertraging van de levering van heipalen… Ja, het duurde lang.

Duurzaam

Maar nu zit de vaart er in: de bouw verloopt voorspoedig en  obs Pantarijn verhuist volgens planning in januari 2022 naar de nieuwe school. Het pand is ontworpen door Atelier PRO en het Pantarijn-deel past helemaal bij de onderwijsvisie van Pantarijn. Elke school krijgt een eigen sfeer en toch vormen ze een geheel. En het wordt een duurzaam gebouw, dat volledig energieneutraal functioneert. Energieneutraal bouwen is een belangrijk uitgangspunt voor SPO Utrecht, dat als schoolbestuur verantwoordelijk is voor de bouw.

Eigentijds

Obs Pantarijn is een openbare basisschool voor regulier en eigentijds onderwijs, waarin samenwerken en openheid een belangrijke rol spelen. Het team zet hoog in op leerresultaten voor alle kinderen. Pantarijn biedt ook voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. De nieuwe school zal ruimte bieden aan iedereen en een veilige plek zijn voor alle leerlingen.

Beide scholen delen straks een aantal ruimtes. In juli zullen ze samen met de kinderen feestelijk de nieuwbouw vieren.

Geplaatst in Nieuws.