Nieuw schooljaar obs Het Zand begint feestelijk in nieuw gebouw

Team en leerlingen en ouders van obs Het Zand zijn het schooljaar heel enthousiast begonnen in hun volledig vernieuwde gebouw. Het was een feestelijke start, met ballonnen en gezellige muziek.

Foto: Joyce Brand

De schooldeuren gingen vanmorgen al om 8 uur open, zodat ouders en kinderen gelegenheid hadden om alles te bekijken. Op 22 september volgt de officiële opening.

Vooraanzicht obs Het Zand met de nieuwe ingang.

Directeur Joyce Brand: ,,Het fijnste vind ik wel de nieuwe entree, die leidt naar onze nieuwe centrale ruimte met een brede trap. En de grote ramen met het uitzicht naar het park. Alles binnen is fris en rustgevend. De kinderen kunnen hier weer heerlijk in de pauzes buitenspelen in het park, dat hebben we echt gemist!’’

Entree en trappenhuis.

De verbouwing zou een half jaar duren, maar het duurde door allerlei omstandigheden anderhalf jaar voor Het Zand kon terugkeren naar de eigen stek. Het gebouw is compleet vernieuwd, de indeling is veranderd, ventilatie is vervangen en verbeterd, zonwering is aangebracht, alle wanden zijn geschilderd. Het nieuwe groene schoolplein wordt later ingericht.

Het gebouw van obs Het Zand is ‘logisch’ geworden: de ingang van de school is verplaatst naar de kopse kant van het gebouw, de centrale ruimtes met een keuken voor leerlingen zijn herkenbaar, de vier leerpleinen zijn uitnodigend en functioneel.  De lerarenkamer is geweldig. De entree is een spiegelpaleis: feest voor kinderen.  Leerkracht Wendy Roelands: ,,Wat grijs was, is wit, de akoestiek is veel beter, de ruimtes zijn rustiger, rare pilaren zijn weggewerkt, de school lijkt veel groter nu!’’

Leerplein (links) en lerarenkamer. (Foto’s: Gerry van der Lit)

De eerste schooldag op obs Kees Valkenstein in Vleuten is een belangrijk item in het jeugdjournaal van maandag. Een goed begin is goud waard, kijk maar!

Geplaatst in Nieuws.