Nieuw gebouw International School Utrecht officieel geopend

Het nieuwe tijdelijke schoolgebouw van International School Utrecht is vanmiddag officieel geopend. Ruim duizend heel erg nieuwsgierige leerlingen kwamen met hun ouders naar school, omdat de deuren vanmiddag voor het eerst voor hen open gingen. Op het grote, zonnige plein was de menigte nog enorm groot, maar eenmaal binnen werd iedereen gastvrij opgenomen in het gebouw.

Hier is eindelijk volop ruimte voor ISU!

De rechtervleugel is voor oudere leerlingen (secondary school), de linkerkant voor de 4- tot 11-jarigen met de primary school en de buitenschoolse opvang. Middenin, achter de hoofdingang, bevindt zich een lichte, ruime aula. Buiten was het warm, binnen heerste een aangenaam klimaat. ,,Binnen zie je helemaal niet dat het een tijdelijk gebouw is!’’ vond wethouder Eva Oosters.

In Papendorp (aan de van Deventerlaan 1) kan de school de komende drie jaar nog licht doorgroeien naar 1200 leerlingen. Naar verwachting verhuist ISU in 2026 of 2027 naar Utrecht Science Park, waar het definitieve onderkomen wordt gebouwd, mét alle faciliteiten zoals sportvelden die bij zo’n grote schoolgemeenschap horen. Dit tijdelijke schoolgebouw in Papendorp kan dan weer door andere scholen worden gebruikt.

In de speeches voorafgaand aan de ingebruikname van het nieuwe gebouw, refereerden directeur Marieke Folkers, bestuurders Anko van Hoepen (SPO Utrecht) en Jeroen Kreijkamp (Nuovo Scholen) en wethouder Eva Oosters aan het belang van deze internationale school voor de stad Utrecht, met zijn grote aantal internationale inwoners die hier wonen en werken.

Geplaatst in Nieuws.