Lux is de nieuwe naam van Herderschêeschool

Een nieuw schooljaar, een nieuw logo én een nieuwe naam! Vanaf vandaag gaat de Herderschêeschool verder als Lux. Een school die graag gezien wil worden!

 Omlijst door honderden glanzende luchtbellen en luidkeels aangemoedigd door alle leerlingen, onthulden Damian, leerkracht Evelien Safia en Antoinette van Schaik (moeder van Riano) de nieuwe naam van hun school. Voor Damian was het toevallig zijn allereerste dag op deze school: zo was het wel een heel bijzondere dag voor hem.

Daarna mochten alle leerlingen op de rode loper. Voor ieder kind was er een polaroidfoto met het nieuwe schoollogo. Riano is er reuze trots op!

Zien en gezien worden

Lux betekent licht in het latijn en daarmee past de naam bij de visie en missie van de school: zien en gezien worden. Lux is kort, luchtig en positief. Het is makkelijk uit te spreken en de betekenis is helder. Precies de redenen waarom de school afstapt van de oude naam.

Locatieleider Harry Van de Berg: ,,Bij ons gaat het er in de praktijk echt om dat kinderen gezien worden, dat we onze leerlingen zien met alle mogelijkheden die zij in zich hebben. Het betekent ook dat we als team goed zicht hebben op hun ontwikkeling. Dat is waar het om draait op onze school, ook daarom past ‘Lux’ zo goed!’’

 Kleinschalig speciaal onderwijs

Lux is een Utrechtse openbare basisschool voor speciaal onderwijs (so) aan kinderen die wat langzamer en moeilijker leren. Zij hebben hierbij extra ondersteuning en begeleiding nodig. Kleinschaligheid, vertrouwdheid en deskundigheid zijn grote pluspunten van de school in het noorden van de stad. Iedereen kent elkaar en is er oog voor leerlingen, leerkrachten én ouders.

Op maat van het kind

Het team zoekt voor ieder kind persoonlijk de juiste hulp en ondersteuning, helemaal passend bij de mogelijkheden en specifieke behoeften van die ene leerling. Specialistische zorg van logopedist, fysiotherapeut of orthopedagoog is beschikbaar. Goed onderwijs op maat van het kind.

Cognitieve vakken

De school besteedt veel aandacht aan zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en sociaal gedrag van leerlingen, maar ook aan cognitieve vakken. De eigentijdse lesmethodes van Lux worden ook op reguliere basisscholen gebruikt, het grote verschil zit in de persoonlijke aanpak. Dat betekent niet dat kinderen hier uitsluitend individueel werken, want met lezen en rekenen wordt groepsdoorbroken gewerkt. Er is veel ruimte voor creativiteit.

Geplaatst in Nieuws.