Het jaar 2017 begint heel goed voor het team van de Luc Stevensschool voor speciaal basisonderwijs. De school ontving de Wim Kamuprijs. Juryvoorzitter Misja Heller maakte dinsdag 10 januari de uitslag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op het bureau van SPO Utrecht.
“Hartstikke leuk! Ons harde werken wordt beloond met deze prijs,” reageert een dolenthousiaste Hilde de Vroomen vanachter een enorme bos bloemen. Zij is orthopedagoog en lid van de werkgroep Creatief Thematisch Werken op de Luc Stevensschool. De werkgroep ontwikkelde een methode die creatief denken bij kinderen stimuleert. “Ik vind het een heel mooi compliment dat de jury onze methode inzetbaar acht voor veel meer scholen.”
De Wim Kamuprijs is een tweejaarlijkse innovatieprijs van SPO Utrecht, in het leven geroepen om de kwaliteit van het onderwijs op SPO-scholen te stimuleren en te honoreren.
De prijs is een kunstwerk en een bedrag van € 1500,- voor de school.
Een innovatieprijs binnen een schoolbestuur is niet vanzelfsprekend, maar past bij SPO Utrecht. Het is een symbolische waardering voor het werk dat alle medewerkers verrichten om het onderwijs te blijven ontwikkelen. Wim Kamu werd in 1999 de eerste voorzitter van het bovenschools management van de BCPO en is in 2000 overleden.
De Luc Stevensschool dong mee met Creatief Thematisch Werken. Het team ziet creativiteit als een vaardigheid die kinderen kunnen ontwikkelen. Door gerichte trainingen legt de school bij kinderen een stevige basis die het leerlingen makkelijker maakt creatief te denken en te handelen, een belangrijke pijler van 21ste eeuwse vaardigheden.
Misja Heller, juryvoorzitter van de Wim Kamuprijs 2016: “Het was voor ons als jury enorm inspirerend om de genomineerden te bezoeken. Deze leerkrachten zijn echt toppers! We zagen zoveel enthousiasme voor onderwijs en om nieuwe ideeën te ontwikkelen in het belang van kinderen… Heel positief vind ik dat. Want dit enthousiasme zie je ook meteen bij de kinderen terug.”
“Ik weet zeker dat leerkrachten op veel meer SPO-scholen zo goed bezig zijn. We vonden het jammer dat we als jury dit jaar niet nog meer scholen konden bezoeken. Het is zo inspirerend! Het zou mooi zijn als volgende keer zich meer scholen zouden opgeven, die valse bescheidenheid is echt niet nodig, vinden wij.”