Leerlingen verguld met tekeningen van hun leerkracht

Blij verrast, verbaasd, vol ongeloof en opgetogen reageerden de leerlingen van Claudia Bennink gisteren, toen zij hun eigen gezicht als kunstwerk in een lijstje terugzagen. Ze zijn met veel liefde en aandacht getekend door hun eigen juf. Alle 24 kinderen van groep 6 van De Panda.

,,In de herfst zat ik een beetje te kletsen met de kinderen en ongemerkt tekende ik een meisje, het was een heel snel schetsje. Ze vond het zo mooi! Ik gaf het aan haar en de andere leerlingen bewonderden het portretje en wilden ook! Tja, voor mij is het of iedereen of niemand. Dus maakte ik een deal met mijn klas: ik zou ze allemaal tekenen. Ik dacht: we proberen het gewoon! Ik teken toch graag…’’

Poseren zou natuurlijk veel te lang duren. Dus maakten Claudia en haar collega’s in de loop van het schooljaar ongemerkt heel veel foto’s van de leerlingen van groep 6. Tijdens een muziekworkshop, tijdens de sportdag, tijdens de lessen het koken… om juist precies die  mooie, karakteristieke uitdrukking te kunnen vangen. Deze foto’s vormen de bron van de portretten die Claudia thuis schetste. Best een klus!

,,Ja. Maar het was zo leuk om te doen! Je kijkt tijdens het tekenen anders naar kinderen, je zoekt iets, je ziet die leuke, lieve koppies… Ik hield het helemaal geheim en tekende thuis, tijdens de vakanties. Ik kan het echt iedereen aanraden om zo naar kinderen te kijken, je probeert zo echt iets leuks, iets kenmerkends uit ieder kind te halen.’’

,,De kinderen reageerden zo verrast op de portretten. Ook de leerling die pas twee weken geleden bij ons op school kwam, heb ik getekend, zijn vader was helemaal ontroerd. Voor mij was deze groep echt een cadeautje, we hebben samen een heel leuk jaar gehad. Deze kinderen maakten veel dingen weer voor het eerst na twee jaar corona mee: de musical, de schoolreis, activiteiten, ze genoten ervan en ik ook. Deze portretten vormen een mooie herinnering aan een mooi jaar.’’

 

 

Geplaatst in Nieuws.