Leerlingen Puntenburg zijn bruggenbouwers

Voor leerlingen van basisschool Puntenburg was vrijdag 16 december een bijzondere dag. Enthousiast sjouwden zij enorme letters naar het midden van nieuwe Moreelsebrug. Samen met wethouder Everhardt maakten ze een puzzel.

Zo verrichtten ze de officiële handeling om de Moreelsebrug te openen. De brug voor fietsers en voetgangers is een veilige route naar school, voor leerlingen van Puntenburg die aan de westkant van het spoor wonen.

Puntenburg is een echte stadsschool en hoort bij SPO Utrecht. De school zit middenin het centrum van Utrecht, pal naast het station, in een groot, monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Een aantal ouders brengt hun kinderen vanuit de hele stad hier naar school en stapt vervolgens op de trein naar het werk. Andere kinderen wonen in verschillende buurten rond het centrum.

Vanaf 16 december is de school snel en veilig bereikbaar via de nieuwe Moreelsebrug, die precies naast odbs Puntenburg omhoog gaat richting Croeselaan. Kinderen van Puntenburg speelden een belangrijke rol bij de openingsceremonie. Zij mochten met wethouder Everhardt van de gemeente Utrecht en de regiodirecteur van ProRail Cees de Vries, een puzzel van dozen bouwen die uiteindelijk de woorden ‘Moreelsebrug open’ vormden.

Interim-directeur Cornelie Kool: ,,De kinderen waren ontzettend enthousiast, ze vonden het leuk om te doen. Wij ook trouwens, het is goed om als school zo betrokken te worden bij zo’n officieel gebeuren, met pers erbij. Zetten we de school ook meteen in het zonnetje.’’

Geplaatst in Nieuws.