Leerling Pantarijn zet handtekening onder ‘bouwcontract’ nieuwe school

Vlak voor de vakantie, op 15 juli, zet de aannemer zijn handtekening onder de bouwovereenkomst van Pantarijn. Alles is definitief, het gaat er nu echt van komen! Obs Pantarijn krijgt een nieuw schoolgebouw.

Niet alleen de vertegenwoordigers van het bouwbedrijf Blanksma Groep en de betrokken schoolbesturen zetten hun handtekening. Voor twee leerlingen was ook een officieel document gemaakt, waaronder zij hun handtekening mochten zetten.

Leerling Lisa van Doorn zet haar handtekening, aangemoedigd door de directeur van obs Pantarijn, Helena de Vries.

Team en kinderen van de Pantarijn moeten nog heel even geduld hebben: de nieuwbouw van hun school begint eind september. In het gebouw komt ook de hindoeïstische basisschool Shri Krishna.

Onderwijs van de toekomst

Het toekomstige schoolgebouw van obs Pantarijn wordt gebouwd op een ruim, groen plein tegenover het huidige noodgebouw. Het ontwerp van atelier PRO architecten is uitnodigend en open. En duurzaam in alle opzichten, want zowel het gebouw als het onderwijs zijn straks

toekomstbestendig. De schuifwanden tussen leerpleinen en klaslokalen zijn transparant en kunnen openschuiven. Kinderen vinden straks overal in school leuke spannende plekken.

Hoog- en meerbegaafdenonderwijs

Obs Pantarijn is een van de Utrechtse scholen met een specifiek aanbod voor hoogbegaafde leerlingen, dat op Pantarijn echter wordt geïntegreerd met de reguliere groepen. In het nieuwe schoolgebouw wordt daar goed rekening mee gehouden.

Tweede van links is Eric van Dorp van SPO Utrecht en bouwheer van dit project.

Geplaatst in Nieuws.