Koning Ellis ontwerpt nieuwe school Jules Verne

Het Amsterdamse architectenbureau Koning Ellis is gekozen als ontwerper van het nieuwe schoolgebouw van obs Jules Verne in Ondiep. ,,Een mooie opdracht met mooie ambities, op een interessante locatie,’’ vindt architect Annegien van Dijk. ,,We zijn er heel erg blij mee!’’

Spannend en uitdagend wordt het zeker. De nieuwe school wordt in 2019 gebouwd op dezelfde plek als de huidige, aan de Opzoomerstraat in het Utrechtse Ondiep.

De opdracht is stedenbouwkundig heel interessant, omdat de nieuwe obs Jules Verne moet worden ingepast in een levendige stedelijke omgeving met nauwe straten, met woningen en grotere gebouwen zoals een moskee, vlak achter de Amsterdamsestraatweg. Een mooie nieuwe school kan zo echt een boost geven aan de buurt.

Het is voor de architecten ook bouwtechnisch interessant, omdat de nieuwe Jules Verne duurzaam moet worden gebouwd, hoewel de bouwbudgetten voor basisscholen altijd beperkt zijn. Opdrachtgever schoolbestuur SPO Utrecht is zeer actief is in het duurzaam laten bouwen van scholen, liefst energie-neutraal.

Het ontwerpen van het interieur van de school vormt het komende jaar eveneens een mooie uitdaging voor het architectenduo Suzanne Ellis en Annegien van Dijk. Het lerarenteam wil namelijk dat het onderwijsconcept van Jules Verne wordt versterkt met hierbij een passend gebouw. En de leraren willen dat ook de ruimte in de school een mooie verbinding krijgt met de, nieuw vorm te geven, buitenruimte.

,,De Jules Verne krijgt een mooie en unieke school die precies voor deze plek geschikt is gemaakt,’’ belooft de architect.

 

Geplaatst in Nieuws.