Kinderen enthousiast over hun nieuwe school obs Haarzicht

Ze rennen heel hard rondjes door de gymzaal. Wát een ruimte! Een wat een fijne akoestiek ook: het vilt op de wanden dempt geluid. Dan is er een speurtocht. Zo leren de 23 leerlingen van obs Haarzicht hun nieuwe schoolgebouw van binnen kennen. Vanaf januari gaan ze hier naar school, in de wijk Haarzicht in Vleuten.

Op maandag 9 december mogen de kinderen met hun ouders voor het eerst naar binnen in Kindcentrum Haarzicht, de plek waar ze dagelijks vele uren zullen doorbrengen. Sinds augustus krijgen de leerlingen van deze nieuwe basisschool, al les in de Kees Valkensteinschool in Vleuten.

Ruim en licht

Anne Kuijer, moeder van een dochter in groep 2 en een zoon in de kinderopvang is enthousiast over het gebouw. ,,Het is echt heel ruim en licht,’’ glundert ze.

Lekker rennen

En wat vindt Dexx (4) het mooist? ,,De grote, grote speelzaal! Daar kan ik lekker rennen. Als ik de baas was van de school, gingen we meer gymmen.’’

School die vooruitdenkt

Zijn moeder Kelly Zevenhoven – van Zijl verheugt zich ook. Hun nieuwe woning staat straks vlakbij het kindcentrum. ,,Als de wijk af is, kunnen Dexx en Bo lekker zelf naar school lopen. Bo (2) gaat hier naar de kinderopvang. Ik vind het een prachtig gebouw, met veel lucht en licht, zachte verlichting en veel speel- en beweegruimte binnen. Het is een schoolgebouw dat vooruitdenkt in de tijd, met veel mogelijkheden.’’

Meegroeien

Het is al best een grote groep, die vanochtend de nieuwe school komt bekijken. Obs Haarzicht telt nu 23 leerlingen. Dat zullen er meer zijn in januari en hun aantal groeit straks mee met het aantal inwoners in de wijk.

Blauwe slofjes

Ouders en kleine broertjes en zusjes zijn meegekomen met de leerkrachten. Iedereen draagt blauwe slofjes om de modderige laarzen en schoenen. Een meisje kijkt verwonderd boven uit het raam, naar het kunstwerk/speelobject op het plein beneden. ,,Daar kan je je hand doorheen steken. En een bal doorheen gooien!’’

Speurtocht

Na de rondleiding is er een speurtocht door het gebouw. De kinderen gaan enthousiast op zoek naar antwoorden op vragen zoals: ‘hoeveel kleuter-wc’s tel je?’

Tevreden

Leerkracht Rianne Olsthoorn kijkt tevreden om zich heen. Ook het team kijkt er naar uit om hier te werken. Lauren (6) zegt: ,,Ik vind het hier leuk! Maar het leukst is als we hierheen gaan.’’ Dat zal daadwerkelijk gebeuren op 7 januari 2020.

Feestelijke opening

Op 29 januari om 14.30 uur wordt Kindcentrum Haarzicht officieel geopend met een feestelijk evenement voor alle kinderen en ouders. Ook omwonenden en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Onder één dak

Het kindcentrum biedt basisonderwijs (obs Haarzicht), naschoolse opvang (BSO Haarzicht) en kinderopvang (Kinderopvang Haarzicht) onder één dak, aan de Haarzichtsingel 15 in Vleuten.

Geplaatst in Nieuws.