Kees Valkensteinschool en Kind & Co samen in Haarzicht

In de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten realiseren SPO Utrecht en Kind & Co samen één plek voor de Kees Valkensteinschool, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf voor 0-4-jarigen.

Het ontwerp van het gebouw is klaar, de laatste aanpassingen worden nog doorgevoerd. Het wordt een duurzaam gebouw, dat mooi aansluit op de groene omgeving én past bij de duurzame woningen in Haarzicht. Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort is de ontwerper. Het gebouw past geheel bij de manier van lesgeven en de visie op 21ste eeuws onderwijs van de Kees Valkensteinschool. Een multifunctionele ruimte vormt het hart van het gebouw en lokalen kunnen flexibel worden ingedeeld.

Levendige plek Cecile Tulen, directeur Kees Valkensteinschool: ,,Nu de tekeningen klaar zijn, verandert het van een idee in een echte school, waarin straks de kinderen uit Haarzicht en Vleuten spelen en leren. We verheugen ons op dit prachtige gebouw, er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Bijzonder ook om de ruimte straks te delen met het kinderdagverblijf van Kind & Co en de buitenschoolse opvang. Het wordt vast een levendige plek in de wijk!’’ Architect Herman Bakker: ,,Dit wordt het kleurrijke en duurzame hart van Haarzicht.’’

Bouwwerkzaamheden De bouwwerkzaamheden voor de wijk Haarzicht starten na de zomer. Als eerste wordt begonnen met de bouw van de Kees Valkensteinschool aan de Haarzichtsingel. Naar verwachting worden school en kinderdagverblijf een jaar later, in september 2019, in gebruik genomen. De Kees Valkensteinschool heeft vanaf dat moment twee locaties in Vleuten, want de school aan Kortland blijft ook open.

Informatiebijeenkomst Maandag 12 februari organiseert projectontwikkelaar AM in Haarzuilens (De Vier Balken) vanaf 17.30 uur een Meet&Greet voor mensen die in Haarzicht willen wonen. Zij kunnen dan intekenen op de eerste 49 van de 500 woningen. Ook vertegenwoordigers van de basisschool Kees Valkenstein en van Kind &Co (kinderdagverblijf 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar) zijn aanwezig om informatie te geven.

Geplaatst in Nieuws.