International School Utrecht verhuist deze zomer naar Papendorp

International School Utrecht verhuist in de zomervakantie naar een nieuw onderkomen in Papendorp. Het huidige schoolgebouw aan de Van Bijnkershoeklaan is al geruime tijd veel te klein voor de groeiende school. Er is namelijk veel belangstelling voor internationaal onderwijs in onze stad. ISUtrecht maakt deel uit van SPO Utrecht en NUOVO Scholen.

Het nieuwe schoolgebouw in Papendorp is weliswaar ook tijdelijk (semi-permanent), maar het is in elk geval groot genoeg voor 1100 leerlingen, samen onder een dak. En dat is een opluchting. Want het huidige onderkomen is (veel) te klein en de leerlingen en het team zijn bovendien verdeeld over vier verschillende gebouwen aan de Van Bijnkershoeklaan en de Grebbeberglaan. ISUtrecht begon in 2012 in een tijdelijk pand in Utrecht-Oost en groeide al snel.

De gemeente Utrecht biedt dit onderwijspand in Papendorp, in afwachting van de definitieve nieuwbouw van ISUtrecht in Utrecht Science Park. Die nieuwbouw heeft in de loop der jaren flink vertraging opgelopen. Het ontwerp is al geruime tijd klaar, de aanbestedingsprocedure voor een aannemer loopt nu. Volgens de huidige planning duurt het nog tot augustus 2026 voor het eigen pand in De Uithof kan worden betrokken.

Ongeveer de helft van de bijna 1100 leerlingen volgt primair onderwijs (primary years), de andere helft voortgezet onderwijs, volgens het officiële internationale lesprogramma dat de meeste internationale scholen delen. Zo kunnen kinderen van expats probleemloos overstappen van scholen op allerlei plekken in de wereld.

In Papendorp beschikt ISUtrecht de komende drie jaar over 182 ruimtes, waaronder vijf science labs. Zowel  de primary school als secondary, krijgen een eigen mediacentrum,  een dramalokaal en een muzieklokaal.

Het tijdelijke gebouw bestaat uit 444 prefab units.

Geplaatst in Nieuws.