Heerlijk om in een nieuw Spoorzicht les te geven!

,,Echt heel gaaf hoor, zo’n enorm prikbord in de klas,’’ vindt Elsemiek van Eersel, leerkracht groep 5-6. ,,En deze hoek in het lokaal is leuk om rustig zelfstandig te kunnen werken. We zijn echt heel blij met onze nieuwe school. Supermooi en ook zo lekker schoon!’’

De verhuizing van OBO Spoorzicht aan de Teun de Jagerdreef is in volle gang. Stukje bij beetje worden de spullen naar binnen gebracht door de verhuizers. Karton beschermt de nieuwe vloeren. Voor ieder kind is er een eigen locker op de gang, met voor ieder kind zijn eigen naam.

Het functionele gebouw wordt gedeeld met Jenaplanschool Cleophas en buurthuis De Jager. OBO Spoorzicht heeft overigens wel heel erg lang op moeten wachten op de nieuwe school. Twaalf jaar! Maar nu is het dan toch eindelijk zover, ze kunnen er in! In een nieuwe, frisse, lichte school, waar je zelf in je lokaal digitaal de verwarming kunt regelen. Zoiets maakt iedere leerkracht blij.

Leerkrachten Touria Boukarfada en Giselle Donnenfeld sjouwen opgewekt een kinder-aanrecht hun lokaal binnen. Het is passen en meten om alles weer een goede plek te geven in hun groep 1-2. Een oud rood kleedje gaat alsnog de vuilnisbak in.

,,We gooien ook lekker veel weg hoor, spullen die vies waren of die we nooit meer gebruikten,’’ geniet leerkracht en coach Anneke van der Plaats. Samen met Berna Abbenhuijs pakt ze dozen uit en richt ze hun lokaal voor groep 3-4 in. Berna zoekt een schaar, opent weer een doos en vindt een cijferlijn, ook net nieuw. ,,Heerlijk om hier te kunnen beginnen,’’ vindt Anneke.

De tijd van groeien en bloeien is aangebroken voor OBO Spoorzicht. Dit schooljaar al meldden zich negen nieuwe leerlingen. En er zijn al veel aanmeldingen voor de kleutergroep. De omliggende flats worden nu opgeknapt, na jaren van sloopplannen die niet doorgingen en tijdelijke bewoning door studenten. In zo’n passend gebouw komt het bord ‘excellente school’ aan de gevel extra goed tot zijn recht. Er is nu ruimte voor gezonde groei.

De directie en de administratie van de vier locaties van openbare basisschool Overvecht is voortaan ook te vinden in OBO Spoorzicht aan de Teun de Jagerdreef. Tot later… de school zelf dat laatste lokaal óók nodig heeft om les te geven…

Op 12 oktober 2017 is de feestelijke officiële opening van het gebouw, met alle gebruikers.

 

 

Geplaatst in Nieuws.