Groot feest voor obs Pantarijn en Shri Krishna

Twee basisscholen delen een prachtig nieuw en energieneutraal gebouw in De Meern, het schoolplein is ingericht, de zomer begint en corona is even op de achtergrond. Hoogste tijd voor groot feest op obs Pantarijn en hindoeïstische Shri Krishna School. Het gebouw is vrijdag 1 juli 2022 officieel geopend.

Indie geniet van de limonade en de zon

De leerlingen van Shri Krishna dansten in traditionele kleding. De leerlingen van obs Pantarijn hadden hun dans pas vanochtend ingestudeerd, als onderdeel van een feestelijke dag vol activiteiten. Shri Krishna combineerde het openingsfeest met Keti Koti. Ouders en buren waren te gast en werden trots rondgeleid door leerlingen. Muziek, ballonnen, limonade en zon!

Dewi mag het lint doorknippen, samen met de eerste directeur van de Shri Krishna, Shaam Jibodh.

Vijf jaar

Naar dit feestelijke moment is ruim vijf jaar toegewerkt: in november 2016 ondertekenden beide schoolbesturen de overeenkomst om een nieuwe school te laten bouwen, in januari 2022 verhuisden de scholen. Het lesgeven in een tijdelijk onderkomen duurde langer dan gedacht, het geduld van ouders, kinderen, leraren en buren werd herhaaldelijk op de proef gesteld. Corona maakte het vervolgens onmogelijk de ingebruikname afgelopen januari te vieren. Nu ook het plein is ingericht, is het eindelijk tijd voor feest. Er is voor beide scholen ruimte om te groeien, in een gebouw dat precies past bij de eigen onderwijsvisie.

Atelier PRO

Atelier PRO architecten ontwierp het gebouw. Een uitdaging, omdat het vrij gelegen pand twee heel verschillende scholen huisvest. Het is volledig gasloos en energieneutraal, want schoolbestuur SPO Utrecht (bouwheer) loopt voorop in duurzaamheid. Beide scholen delen een aantal ruimtes. De Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk, is zichtbaar gebleven en loopt dwars door het gebouw heen.

 Eigentijds

Obs Pantarijn is een openbare basisschool voor regulier eigentijds onderwijs én voor voltijds onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Samenwerken en openheid zijn belangrijk in deze school, het team zet hoog in op leerresultaten voor alle kinderen. De nieuwe school is een veilige plek voor alle leerlingen. Bijzonder wordt ook het atelier, een goed uitgeruste ruimte waarin kinderen straks van alles maken, creëren en ontwerpen.

Hindoeïsme

Shri Krishna is een basisschool die kinderen naast hoogwaardig onderwijs met een sterke focus op rekenen, taal, yoga en meditatie, ook de basisbeginselen bijbrengt van het Hindoeïsme. In het nieuwe schoolgebouw is het Indiase Vastu principe verwerkt, waarbij de juiste ligging, goede energiebanen en kleuraccenten, van belang zijn.

Geplaatst in Nieuws.