Nationale kinderherdenking 2024

Groep acht Johan de Wittschool beleeft onvergetelijke Nationale Verhalendag in Madurodam!

Dinsdag 9 april was een hele bijzondere dag voor groep 8 van Johan de Wittschool! Onder leiding van meester Harke Hofman gingen zij naar de Nationale Verhalendag in Madurodam.

Nationale Kinderherdenking
De jaarlijkse Verhalendag is een startsein van alle educatieve projecten in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Tijdens de Nationale Verhalendag delen mensen, ooggetuigen en veteranen hun (familie)geschiedenis met twaalf schoolklassen uit het hele land. Zo brachten de laatste ooggetuigen en veteranen van de Tweede Wereldoorlog de verhalen weer tot leven. Maar ook andere oorlogssituaties en vredesmissies in de decennia hierna kwamen aan bod. Zo sprak Nazar Luskov, gevlucht uit Oekraïne, over het echte leven in een oorlogsgebied. Het programma werd muzikaal omlijst door de talentvolle pianist Christian Gilissen en de populaire zangeres Emma Kok.

Kritische vragen
De afgelopen weken leefde groep 8 samen naar deze dag toe. Zo bespraken ze regelmatig krantenartikelen over de oorlog waarna meester Harke kritische vragen stelde om ze aan het denken te zetten. “Ik wil ze graag meegeven dat het leven niet altijd makkelijk is en bewustwording creëren.” Aldus Harke.

Een dag om nooit te vergeten
Om de dag compleet te maken regelde Harke ook nog een rondleiding door het indrukwekkende Vredespaleis. Vervolgens sloten ze de dag gezellig af met pannavoetbal tussen de strandtenten en een pizza op de Pier van Scheveningen. Harke wilde de leerlingen met deze dag iets leerzaams meegeven dat ze voor altijd zullen onthouden. En dat is zeker gelukt! Het was een geslaagde, leerzame dag vol met indringende verhalen maar ook met muziek en plezier.

Geplaatst in Nieuws.