Flexibele schil: bij SPO Utrecht kan meer dan je denkt!

Leraren die bij SPO Utrecht werken als ‘invaller’, zijn zeer tevreden over de manier waarop ze op de  scholen door collega’s worden opgevangen en ingewerkt. Ook zijn ze tevreden over de manier waarop rekening wordt gehouden met hun werktijdwensen. Dat blijkt uit een recente enquête onder alle ‘poolers’.

Goed nieuws, want SPO Utrecht heeft een flexibele schil van enthousiaste collega’s die zorgen voor korte en langdurige vervanging van leraren op de scholen. Onze ‘poolers’ zijn in vaste dienst en vormen met elkaar een team, met een eigen leidinggevende, schoolopleiders, netwerkbijeenkomsten en passende begeleiding. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk scholen gebruik kunnen maken van de flexibele schil, worden poolers ingezet voor een bepaalde periode, namelijk van vakantie tot vakantie.

De flexibele schil van SPO Utrecht telt drie verschillende pools met uitsluitend (vak)bekwame leraren. Er is een pool voor leraren met minder dan drie jaar ervaring, een pool voor ervaren leerkrachten en een pool voor gepensioneerde leraren. Alle ‘poolers’ hebben een vaste stamschool, waar ze kunnen werken als ze niet hoeven invallen.

Starterspool

Leraren in de Starterspool hebben minder dan drie jaar ervaring. Voor hen is er een specifiek inductiebeleid. Zij worden begeleid door de eigen schoolopleiders van de Starterspool.

De Pool

Leraren in de Pool hebben meer dan 3 jaar ervaring, voorheen noemden we dit de FLEXPool.

Pluspool

In de Pluspool zitten oud-werknemers van SPO Utrecht die met pensioen zijn, maar nog graag willen doorwerken met een contract ‘op maat’, passend bij hun wensen.

Team HR van SPO Utrecht kiest voor een flexibele aanpak in het zoeken naar leraren. Adviseur personeel Mieke Hartog: ,,We gaan graag in gesprek met collega’s en sollicitanten over mogelijkheden en persoonlijke wensen. Je weet: als elke leerkracht een uur extra zou werken… zou dat veel helpen. Wat zijn voor jou de voorwaarden? Er zijn best veel mogelijkheden als je in een van de pools komt werken.’’ Mieke benadrukt: ,,Praat erover, bij SPO Utrecht kan meer dan je denkt!’’

Wil je meer weten? Lees dit verhaal op de website en kijk hier voor ‘werken bij SPO Utrecht’.

Geplaatst in Nieuws.