Feestdag voor OBO De Gagel

 

   

,,Vandaag is het een feestdag, maar weet je, het is hier elke dag een feest om les te geven!’’ lacht een van de leerkrachten van OBO De Gagel. Na tien jaar wachten op een nieuw schoolgebouw is het dan eindelijk zo ver. Samen met de Mattheusschool betrok OBO De Gagel, locatie van obs Overvecht, een nieuw onderkomen dat vrijdag 17 maart officieel werd geopend.

Wel 450 kinderen van beide basisscholen dansten in een geweldige openingsact. Ouders, vele genodigden, tientallen leerkrachten: er was heel veel publiek op het plein, voor de toespraken van beide schoolleiders, wethouder onderwijs Jeroen Kreijkamp en bestuurder Eric van Dorp van SPO Utrecht.

Kleurrijke bloemen

Ouders van beide scholen hadden veel werk verricht voor de opening, zij versierden het hele schoolgebouw en maakten hapjes. De kinderen (mediatoren) leidden genodigden trots rond door hun nieuwe school. ,,Ik hoop dat ik een heel belangrijk iemand mag rondleiden,’’ zei een leerling. En andere kinderen hadden de kleurrijke bloemen geknutseld om de aannemer, architect en projectleider te bedanken. ,,Het is heel leuk om te zien dat iedereen zo blij is met deze school. Hier doen we het toch voor!’’ aldus de aannemer van Bouwgroep Dijkstra Daisma.

Twee tribunes

De openingsceremonie vond plaats rond het kunstwerk op het plein, dat bestaat uit twee tribunes en naar elkaar toe groeiende bomen. Het nodigt kinderen uit om op te klimmen en lekker in de zon te zitten. Nu deed het kunstwerk prima dienst als podium voor de opening.

Leerpleinen

Aan de Ibisdreef staat het eerste schoolgebouw in Overvecht dat twee scholen huisvest. Het pand en het plein nodigen uit tot samenwerken. Het gebouw is aangepast aan de wensen van beide scholen en heeft leerpleinen waar kinderen zelfstandig kunnen (samen)werken buiten het klaslokaal. OBO De Gagel heeft een podium/trap als centrale plek in de school, voor optredens en natuurlijk is het gebouw ingericht als digitale leeromgeving. OBO De Gagel maakt deel uit van obs Overvecht en draagt het predicaat excellente school.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.