Eerste schooldag in nieuw schoolgebouw obs Vleuterweide

Obs Vleuterweide zoemde en bewoog als een bijenkorf vanochtend, tijdens de eerste uren in het gloednieuwe schoolgebouw . Kinderen en hun ouders vormden een ongeduldige en nieuwsgierige rij, die om klokslag 8.20 uur enthousiast naar binnen stroomde. Samen ontdekten zij alle plekken van hun nieuwe school, via een foto-letter-speurtocht. In de grote vide met een echte boom en de touwbrug boven de hoofden, op de trappen, buiten op het speelplein: iedereen liep kriskras door elkaar, op zoek naar nog een letter. Wat een mooie introductie!

Het vorige pand wordt gesloopt, het nieuwe schoolgebouw van obs Vleuterweide is vanochtend ingewijd.

Sharon Reneman, leerkracht groep 1-2, vindt haar nieuwe schoolgebouw ‘supermooi’. ,,Heel licht, heel open, echt een fijne werkplek.’’ Zij dacht de afgelopen tijd ook mee over de nieuwbouw en de inrichting. ,,Kijk, we hebben bijvoorbeeld deze nieuwe bankjes aangeschaft voor de kleuters. Ik denk dat dit heel goed gaat werken, het is veel flexibeler.’’

Zitbankjes voor vier kinderen, met opbergruimte.

De familie Hoek komt binnen en volgt dochter Evelijn naar het lokaal van haar groep 5. Evelijn zoekt haar eigen plekje in de klas, volgens de plattegrond op het digibord. Leerkracht Frauke Fievez legt het gezin uit hoe de speurtocht werkt en dan gaan ze op pad. Als Evelijn het antwoord heeft gevonden (de touwbrug leidt naar ‘de bibliotheek’) hebben Evelijn, Monique en Albert Hoek een heel goed beeld van de nieuwe school.

Albert: ,,Een fantastisch gebouw, over het concept is goed nagedacht, je ziet ook dat echt mooie materialen zijn gebruikt.’’ Monique: ,,We zijn heel blij voor iedereen, zo’n nieuwe school is ook fijn voor de docenten. Het is hier zo licht en zo ruim…’’ Evelijn voelt zich wat overvallen door de vraag en weet niet goed wat ze mooi vindt aan haar school. Monique vertelt dat haat dochter na de meivakantie zin had om naar school te gaan.

Directeur Noortje Willems en Florien Bakker (remedial teacher en taalspecialist) vormen zij aan zij een stralend baken in de bewegende massa kinderen en ouders. Tuurlijk was het een lange weg naar dit nieuwe gebouw en tuurlijk waren er tegenvallers tijdens de verhuizing en tja, Noortje heeft samen met twee collega’s zondagmiddag nog gauw een paar deuren gepoetst en plafondplaten rechtgelegd… Maar nu is het klaar. Waar kijkt Noortje het meest naar uit?

,,Ik verheug me vooral op het lesgeven, op de gewone schooldagen die komen, op de musical van groep 8. Omdat de kinderen hier nu fijn samen aan het werk kunnen, in groepjes. Omdat we hier groepsoverstijgend kunnen werken. In de vorige gebouwen hadden we alleen maar gangen. En ik ben heel blij dat we eindelijk, na al die jaren nu echt bij elkaar zijn, één school vormen, in een gebouw dat helemaal bij ons onderwijs past.’’

Er is tijd genoeg om te wennen, voor kinderen en team. Samen zullen ze de komende weken het gebouw inwijden. Langzaam zullen Noortje en Florien de drang leren onderdrukken om meteen een bezem te pakken bij alle kruimels en vlekjes op de vloer. Vandaag genieten ze met de collega’s van de grote taart die SPO Utrecht liet bezorgen. Straks lopen kinderen voor het eerst over de touwbrug naar hun schoolbibliotheek. En in september viert obs Vleuterweide groot feest, tijdens de officiële opening van hun nieuwe, spannende gebouw.

Geplaatst in Nieuws.