Eerste leerlingen op nieuwe basisschool Haarzicht

De allereerste 22 leerlingen van de gloednieuwe Utrechtse openbare basisschool Haarzicht, beginnen maandagochtend 2 september met een kringgesprek. Want zo leer je elkaar goed kennen natuurlijk!

Leerkracht Rianne Olsthoorn: ,,De eerste dag op onze nieuwe school was echt heel leuk. De kinderen zijnĀ superlief, de ouders enthousiast. Vaak zitten ze thuis nog middenin de verhuizing. Ons team en dat van de Kees Valkensteinschool hebben samen zingend de ouders en de kinderen verwelkomd in het nieuwe schooljaar. Obs Haarzicht werd officieel geopend door een lintje door te knippen.”

De basisschool begint met drie leerkrachten en -voor nu- twee groepen. Het aantal groepen groeit gelijk op met de stijging van het aantal nieuwe leerlingen.

Kinderen die in de nieuwe-wijk-in-aanbouw Haarzicht komen wonen, zijn al vanaf 2 september welkom op hun nieuwe basisschool en opvang. Voor onderwijs en buitenschoolse opvang wordt tijdelijk gebruik gemaakt van ruimte op de nabijgelegen Kees Valkensteinschool in Vleuten.

Na de kerstvakantie, in januari 2020, wordt het eigen gebouw in Haarzicht in gebruik genomen. In dit kindcentrum is dan basisonderwijs, buitenschoolse opvang en kinderopvang voor 0-4 jarigen. Ook ouders die niet in Haarzicht wonen, kunnen hun kind aanmelden.

De nieuwe obs Haarzicht is de 38ste school van SPO Utrecht, het bestuur van de openbare basisscholen in de stad. In het kindcentrum Haarzicht is ook opvang van 0-4 jarigen van KMN Kind & Co gevestigd.

Kindcentrum Haarzicht heeft een gezamenlijke informatiefolder over onderwijs en opvang. Zie ook: www.obshaarzicht.nl

Geplaatst in Nieuws.