Eerste kindcentrum van Utrecht in de wijk Rijnvliet

In de nieuwe wijk Rijnvliet in De Meern komt het eerste kindcentrum van Utrecht. Kindcentrum Rijnvliet biedt onderwijs, opvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

 Plezier en avontuur

In kindcentrum Rijnvliet worden baby’s, peuters en schoolkinderen begeleid door een deskundig team met één pedagogische visie. Kinderen kunnen zich ontwikkelen in een doorgaande lijn. Uitgangspunt is het bieden van toekomstgericht onderwijs en opvang waarin plezier, avontuur en een grote betrokkenheid centraal staan.

 De voorbereidingen voor Kindcentrum Rijnvliet zijn in volle gang. SPO Utrecht, bestuur voor openbaar primair onderwijs in Utrecht en KMN Kind & Co (kinderopvang in Midden-Nederland) ontwikkelen hiervoor een gezamenlijke organisatie.

Gemeentebeleid

De ontwikkeling van Kindcentrum Rijnvliet is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en sluit aan bij het Utrechtse Jeugd- en onderwijsbeleid.

 Tijdelijke locatie

Kindcentrum Rijnvliet gaat van start zodra de eerste gezinnen er gebruik van willen maken. Dat kan al vanaf 27 augustus 2018, in een tijdelijke locatie, dichtbij de nieuwe wijk. Naar verwachting arriveren de eerste bewoners begin 2019 in Rijnvliet. Kinderen kunnen dus desgewenst het volledige schooljaar 2018-2019 naar kindcentrum Rijnvliet. De tijdelijke huisvesting van het kindcentrum duurt naar verwachting ruim een jaar.

Ontwerp gebouw

Het gebouw van kindcentrum Rijnvliet wordt volgens planning eind 2019 opgeleverd. Bureau negen graden architectuur uit Amersfoort ontwerpt het pand. Het ontwerp wordt in de loop van 2018 gepresenteerd.

Kindcentrum Rijnvliet heeft een website: www.kindcentrumrijnvliet.nl

Geplaatst in Nieuws.