‘Dit vraagt veel van leraren, ouders en kinderen’

De scholen van SPO Utrecht zijn open, maar veel leerlingen zitten thuis. Omdat ze zelf ziek zijn of omdat de quarantaineregels dat voorschrijven. Drie leerlingen ziek? Dan moet de hele klas naar huis. In een interview met de lokale internetkrant DUIC vertelt Anko van Hoepen, bestuursvoorzitter van SPO Utrecht, hoe de situatie is.

“Alle scholen zijn gelukkig nog open, maar op elke locatie zijn wel leerlingen en leraren die thuis moeten blijven vanwege de quarantaineregels.” Van Hoepen ziet dat het veel van zijn medewerkers, ouders en leerlingen vraagt. Want niet alleen zorgen de quarantaineregels dat veel klassen naar huis worden gestuurd, personeelstekort en quarantaine voor leraren zorgen ook dat er extra veel zorgen zijn. Zonder leraren kunnen klassen ook geen onderwijs krijgen. “We proberen met man en macht groepen zoveel mogelijk op school te houden. Daar moeten we dan ook creatief in zijn. Ik was gisteren nog op een school waar de directeur voor de klas is gaan staan.”

“Wij zijn natuurlijk geen virologen, we kijken naar de keuzes die gemaakt worden en we volgen de regels op. Maar we hebben wel de hoop dat er gericht gekeken gaat worden naar de quarantaineregels voor groepen en leraren. Het is ontzettend vervelend dat zoveel Utrechtse leerlingen geen onderwijs op school kunnen krijgen. Het betekent ook veel voor al die ouders die thuis met de kinderen zijn. We wachten vol spanning af.”

Lees het complete verhaal in DUIC.

Geplaatst in Nieuws.