De Klimroos verhuist naar eigen gebouw

In de zomer van 2022 verhuist obs De Klimroos naar een eigen schoolgebouw aan de Langerakbaan 231 in Leidsche Rijn. Dit pand wordt begin 2022 grondig gerenoveerd en aangepast aan de specifieke onderwijswensen van De Klimroos. Na de verbouwing is er ook ruimte voor buitenschoolse opvang. Van Hoogevest Architecten ontwerpt de school en maakt het gebouw meteen ook duurzamer.

Compleet nieuw schoolgebouw

Klimroos-directeur Joeri Baartscheer: ,,Onze school is, naast alle grote scholen in de wijk, die ene liefdevolle en kleinschalige basisschool. Met onze vernieuwde missie is een compleet nieuw schoolgebouw een prachtige uitkomst. We krijgen een school die volledig is aangepast aan onze wensen. Dit gebouw, 100 meter van onze locatie nu, krijgt ongeveer acht lokalen. De perfecte maat voor ons. We gaan samen de wereld in!’’

Het huidige schoolgebouw aan de Eerste Oosterparklaan 88 deelt De Klimroos sinds enkele jaren met Al Arqam, een islamitische basisschool. Dit gebouw wordt te klein voor twee scholen.

Voldoende ruimte

De gemeente Utrecht -verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting- heeft in samenspraak met beide scholen naar een oplossing gezocht. De meest logische is dat een van de twee scholen naar een andere locatie verhuist. Na de verhuizing van De Klimroos naar de Langerakbaan, hebben beide scholen voldoende ruimte voor hun leerlingen.

Flinke renovatie

Voor de verhuizing is echter nog een flinke renovatie nodig. Die verbouwing begint in januari 2022 en duurt ongeveer een half jaar. Momenteel werkt Van Hoogevest Architecten aan een ontwerp. Het is de bedoeling dat De Klimroos in de zomervakantie van 2022 verhuist en het nieuwe schooljaar begint in een eigen, passend schoolgebouw.

Geplaatst in Nieuws.