De Klimroos maakt ruimte

8 AUGUSTUS 2018 – De rechter heeft op 31 juli bepaald dat openbare basisschool De Klimroos en de islamitische basisschool het schoolgebouw aan de Eerste Oosterparklaan in Parkwijk Leidsche Rijn moeten delen. Bestuur SPO Utrecht, directeur en leerkrachten van De Klimroos maken nu in volle vaart ruimte voor de islamitische school en willen op korte termijn afspraken maken over het gebruik van gezamenlijke ruimtes.

 Maandagochtend 6 augustus heeft de gemeente Utrecht met SPO Utrecht afspraken gemaakt over de verdeling van het schoolgebouw. Welke lokalen zijn voor De Klimroos, welke lokalen voor de islamitische school? Een kleine interne verbouwing is nodig.

Maandagmiddag 6 augustus hebben de leerkrachten van De Klimroos meteen een intern verhuisplan gemaakt. Diezelfde middag zijn door de schooldirecteur met het bouwbedrijf afspraken gemaakt over het verplaatsen van materialen van De Klimroos.

Dinsdagochtend 9 augustus: de lokalen voor de islamitische school worden leeg gemaakt.

De islamitische basisschool kan dus beschikken over haar eigen lokalen, ruim voor 20 augustus. Volgens de gemeente zal de islamitische basisschool vanaf 20 augustus gebruikmaken van het gebouw.

Maandagmiddag 6 augustus heeft Eric van Dorp (SPO Utrecht) bestuur en directie van de islamitische basisschool uitgenodigd voor een overleg op zeer korte termijn over praktische zaken zoals het gebruik van plein en speellokaal.

Er is immers maar één speelzaal in het gebouw, die beurtelings door beide scholen zal moeten worden gebruikt. Ook over het gebruik van de schoolpleinen in de pauzes moeten praktische afspraken worden gemaakt. En over het beheer en de verdeling van geld: er is één verwarmingsinstallatie in het gebouw. De aanwezigheid van de betrokken schooldirecteuren bij dit gesprek is van belang.

Eric van Dorp lichtte op 8 augustus toe: ,,Dit overleg moet vooral door de directeur worden gevoerd, want de directeur is verantwoordelijk voor de organisatie van de eigen school. Ik houd me daar als bestuurder van 36 scholen nu eenmaal niet mee bezig. Ik heb 6 augustus bestuur en directie van de islamitische school onmiddellijk uitgenodigd voor dit overleg, maar heb nog geen reactie van hen ontvangen. Ik ben onaangenaam verrast dat de heer El Kodady van basisschool Al Arqam nadat hij mijn uitnodiging heeft ontvangen, vandaag in de krant meldt dat wij de zaak traineren. Dat is niet juist.’’

Geplaatst in Nieuws.