De Kaleidoskoop compleet in vernieuwd gebouw Columbuslaan

Eindelijk samen. In de zomervakantie is openbare basisschool De Kaleidoskoop in het pand aan de Columbuslaan getrokken. Nu zit de hele school voor het eerst op één locatie in de wijk Kanaleneiland. Het gebouw is ingrijpend aangepast aan de wensen van de school, passend bij de onderwijsvisie.

,,Fantastisch!’’ reageert directeur Marloes Hopman. ,,Na zoveel jaar zijn we nu als team samen. Er is een heel fris, nieuw gebouw opgeleverd, met een nieuwe trap, meer ruimte voor leerpleinen en een vernieuwde buitenkant. Onze hele school is opgepimpt! De Kaleidoskoop is een mooie school in de wijk.’’

Vele jaren was de basisschool verdeeld over twee locaties. Eerst, naast de Columbuslaan, ook aan de Marco Pololaan helemaal in het zuiden van de wijk. De laatste jaren in het met de Da Costaschool gedeelde gebouw Marco Polo aan de Afrikalaan. Afgelopen schooljaar is een grote groep 8 van school gegaan en nu is het niet meer nodig om nog op twee locaties te werken. ,,We passen er straks allemaal in.’’ En een basisschool in één gebouw is niet alleen financieel efficiënter.

Directeur Marloes Hopman: ,,We kunnen nu vol gaan voor onze identiteit, onze schoolcultuur vormgeven zonder consessies. Wij zijn de basisschool ‘waar je leert te durven… en durft te leren’. De Kaleidoskoop is een plek waar kinderen geborgenheid vinden, erbij horen, waar de dingen rustig, vertrouwd en voorspelbaar zijn. Dat is heel belangrijk voor kinderen, net als het gevoel dat ze erbij horen. In deze wijk moet je lef hebben om te durven leren en je kop boven het maaiveld uit te steken. Hierbinnen vind je een kleine, overzichtelijke, veilige school, waar je ook leert hoe je met elkaar omgaat.’’

De directeur en het team verheugen zich op het komende schooljaar. ,,Korte lijnen, elkaar dagelijks zien, samen afstemmen en echt één team vormen. De school is verbouwd, er zijn twee leerpleinen waar kinderen zelfstandig kunnen werken. Er zijn lokalen voor techniek en onderzoekend leren. Onze leerlingen krijgen de ruimte om eigen verantwoordelijkheid te dragen. We hechten erg aan eigenaarschap van leren en kunnen dat nu beter vormgeven,’’ aldus Marloes Hopman.

De verbouwing is in de zomervakantie afgerond. Twee trappen zijn gesloopt en muren sneuvelden, om ruimte te maken voor een ruime vide met leerpleinen. De buitenkant is opnieuw geschilderd. Ander materiaalgebruik geeft het gebouw een compleet nieuw aanzien. De Kaleidoskoop wacht een frisse start in het nieuwe schooljaar.

Geplaatst in Nieuws.