Bouw van obs Pantarijn is begonnen

De kinderen van openbare basisschool Pantarijn in De Meern zien het zelf. Eindelijk is het zo ver! Op 30 november 2020 begint de bouw van hun nieuwe school, met het boren van de fundamenten.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. De directeur van de school kijkt uit op een netjes aangeharkte zandbak met hekken er omheen. Straks zal Helena de Vries hier en zullen de kinderen vanuit hun klaslokaal op de eerste verdieping, de bouw vanaf de eerste rang kunnen volgen.

Doorzetters

De betrokkenen bij de bouw zijn doorzetters. Inmiddels vier jaar wordt de bouw voorbereid. Ze kregen te maken met vele obstakels. Zoals: in het ontwerp rekening houden met de historisch belangrijke Limes, die dwars onder het nieuwe schoolgebouw door loopt, woekeren met (speel)ruimte omdat hun nieuwe school pal naast het tijdelijke schoolgebouw komt, lekkages in het noodgebouw, opknapbeurten en interne verhuizingen…

Duurzaam

Maar nu weet het schoolteam het zeker: over ruim een jaar verhuizen ze echt naar hun nieuwe school. Het gebouw is ontworpen door Atelier PRO en past helemaal bij hun eigen onderwijsvisie. En het wordt een duurzaam gebouw, dat volledig energieneutraal functioneert. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt voor SPO Utrecht, verantwoordelijk voor de bouw.

Eigentijds

Obs Pantarijn is een basisschool voor regulier en eigentijds onderwijs, waarin samenwerken en openheid een belangrijke rol spelen. Het team zet hoog in op leerresultaten voor alle kinderen. Pantarijn biedt ook voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. De nieuwe school zal ruimte bieden aan iedereen en een veilige plek zijn voor alle leerlingen.

Op 3 maart 2021 vieren ze feestelijk de ‘eerste steenlegging’.

Geplaatst in Nieuws.