Bouw Kindcentrum Rijnvliet van start

De bouw van het eerste integraal kindcentrum in Utrecht is vandaag begonnen. De tientallen leerlingen, die reeds gebruikmaken van de buitenschoolse opvang en het basisonderwijs in het kindcentrum in de wijk Rijnvliet, speelden een belangrijke rol in de ceremonie.

Vanaf de tijdelijke locatie in de wijk kwamen de oudste kinderen lopend naar de bouwplaats, de jongsten kregen een plekje in de open kar die door een paard werd getrokken.

Directeur Annelies Meijer: ,,Ik ben superblij dat de bouw nu écht is begonnen. Het is ook leuk voor de kinderen om nu de plek te zien waar we straks naartoe gaan. En omdat het fietspad hierlangs loopt, kan iedereen de bouw de komende maanden goed volgen.’’

Zo’n vijftig mensen waren aanwezig bij de feestelijke ceremonie: veel ouders, maar ook buurtbewoners, de bouwers van Kormelink, de architect, mensen van de gemeente die bij de bouw zijn betrokken, leraren en pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Rijnvliet en vertegenwoordigers van schoolbestuur SPO Utrecht (opdrachtgever) en KMN Kind & Co (partner voor kinderopvang).

Nadat Eric van Dorp (SPO Utrecht) en Bertus Koot (KMN Kind & Co) samen een symbolische eerste paal hadden geslagen, begroeven Elif-Mira, Lisa en Celeste een grote waterdichte buis met tekeningen van alle kinderen. En daarna was er warme chocolademelk, tot grote vreugde van de kinderen, en koffie en thee. De zon scheen en de lucht was blauw: een mooi begin van de bouw.

Integraal Kindcentrum Rijnvliet is het product van jarenlange intensieve samenwerking tussen SPO Utrecht (primair onderwijs) en Kind en Co (kinderopvang). Samen realiseren zij een inspirerende omgeving waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren en spelen en op avontuur gaan, begeleid door volwassenen die allemaal dezelfde pedagogische visie delen.

Zoiets vereist beslist ‘out-of-the-box’ denken en handelen, van alle betrokkenen. Het ontwerp van het gebouw (van Negen Graden architectuur) is dan ook geheel aangepast aan de visie van het team. Het kindcentrum is gelegen pal naast het Voedselbos. Kijk ook op de website.

Kindcentrum Rijnvliet ging in augustus 2018 van start vanaf een tijdelijke locatie aan Sportpark Rijnvliet 3. Het leerlingenaantal groeit gestaag mee met de oplevering van nieuwe woningen in de wijk.

Geplaatst in Nieuws.