Besturen openbaar onderwijs Utrecht verhuizen

SPO Utrecht en NUOVO Scholengroep, de twee besturen van het openbaar onderwijs in de stad Utrecht, zijn tijdens de zomervakantie naar Papendorp verhuisd. Ze delen samen een benedenetage aan de Orteliuslaan.

Voor SPO Utrecht, bestuur van 35 scholen voor primair onderwijs en speciaal onderwijs, was het onderkomen aan de Kaap Hoorndreef na negentien jaar te klein geworden en verouderd. In 1998 betrok SPO Utrecht het kantoor in Overvecht als bestuur van, toen nog, 24 scholen.

NUOVO Scholengroep, bestuur van tien scholen voor openbaar voortgezet onderwijs, was gevestigd op de bovenste verdieping van UniC aan de Van Bijnkershoeklaan in Transwijk. Unic heeft meer onderwijsruimte nodig, omdat het aantal leerlingen groeit.

De besturen betrokken de afgelopen weken samen de onderste verdieping van een kantoorgebouw aan de Orteliuslaan. Zij delen een aantal faciliteiten zoals de receptie en vergaderruimten. Het kantoor biedt teamruimtes, flexibele werkplekken, stiltewerkplekken en heeft voldoende mogelijkheden om medewerkers van de scholen en gasten te ontvangen.

Geplaatst in Nieuws.