Avond over hoogbegaafdheid op Pantarijn

Op 9 maart vanaf 19.30 uur geeft het HB-team van obs Pantarijn geïnteresseerde ouders informatie over het voltijds hoogbegaafdenonderwijs op deze SPO-school. Pantarijn onderscheidt zich door specifieke groepen voor kinderen met een zeer hoog IQ.

Alle docenten op Pantarijn zijn, vanaf de kleutergroepen, getraind in het omgaan met hoogbegaafden. In groepen 1, 2 en 3 is er voor hoogbegaafden extra aanbod en zijn de groepen nog gemengd. Vanaf groep 4 hebben deze leerlingen eigen groepen binnen de school.
Elke dag werken kinderen in de HB-groepen anderhalf uur aan de reguliere kernvakken, in een compacte versie. De overige uren worden zij uitgedaagd met een verrijkend aanbod in vakken zoals Spaans, muziek, techniek, filosofie en schaken. Met aandacht van de docent, want de groepen zijn bewust klein gehouden met maximaal 21 kinderen.
Hoogbegaafde leerlingen maken deel uit van obs Pantarijn. Ze spelen en sporten en vieren samen met alle andere Pantarijn-leerlingen en vormen zo met elkaar een gemeenschap.
Volgend jaar begint de bouw van een nieuwe school voor Pantarijn, het pand wordt gedeeld met de hindoeïstische basisschool Shri Krishna.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de informatieavond via directie@obspantarijn.nl

Informatieavond onderwijs hoogbegaafden obs Pantarijn
donderdag 9 maart
19.30 tot 21.30 uur
obs Pantarijn
Lawick van Pabstlaan 1
De Meern

Pantarijn vindt: Hoogbegaafdheid is eigenlijk een cadeau dat een kind zelf moet leren uitpakken. Pas dan kun je er gebruik van maken, plezier aan beleven en er trots op zijn. Maar ja, je moet wel weten op welke manier…

Geplaatst in Nieuws.